Hibrid felhő: teljes útmutató döntéshozóknak

Vigyázat, hosszú cikk! Mert tényleg teljes útmutató. Görgessen lejjebb és talál tartalomjegyzéket - olvassa csak azokat a részeket, melyek tényleg érdekesek Önnek.

Hibrid felhő: bevezetés

Lehet, hogy a vállalkozása már használ valamilyen felhőt, de vajon kihasználja-e az összes lehetőségét?

Ön elvégezte a kutatásokat, komoly üzleti tervet készített, bevezette és ennek eredményeként vállalkozása máris használja a felhő technológiát. De léteznek további előnyök, amelyeket élvezhetne? Több lehetőség a költségek egyszerűsítésére és üzleti versenyképességének növelésére? Ha még nem fedezte fel a hibrid felhő lehetőségeit, akkor a válasz simán lehet, hogy igen.

A hibriddel a felhőalapú informatikai rendszerek új generációja érkezett meg, és köszöni, jól van. Az innovatív szervezetek már használják is, hogy versenyelőnyre tegyenek szert. A publikus felhő, a privát felhő és a hagyományos (on-premise vagy hosztolt) infrastruktúra kreatív ötvözésével létrehozhatja az összekapcsolt felhőkörnyezetek kifinomult rendszerét, amely a vállalkozás egyedi igényeihez alakítható.

Az eredmény soha nem látott mértékű üzleti mozgékonyságot kínál, az alkalmazások és az adatkészletek mozgatásának szabadságával a változó követelményeknek megfelelően. Versenyképességet és költséghatékonyságot biztosítva, miközben kézzelfogható, gyakorlati üzleti előnyök széles skáláját nyitja meg, amelyek közül lehet, hogy néhányat eddig még nem fontolt meg.

Akár a befektetések csökkentését, a biztonság növelését, akár az új alkalmazások gyorsabb bevezetését, az adatok jobb felhasználását, akár a villámgyors és szabad skálázhatóságot, vagyis az üzleti rugalmasság növelését kívánja elérni, a hibrid felhő segíthet.

Hibrid felhő - válaszúton

A hibrid megvalósítása

Számos előnye mellett a hibrid felhő világa meglehetősen összetett lehet. A Real.Com-94 Kft. felhős csapata ágazattól függetlenül segíti az ügyfeleket, hogy megértsék igényeiket és megvalósítsák a stratégia-váltó hibrid környezetet. Beszéljünk az aggályokról és kihívásokról is, amelyekkel a vállalkozások szembesülnek, amikor felmérik a lehetőségeket:

 • Biztonsági követelmények
 • Átlátható költséggazdálkodás
 • Források és szakértelem rendelkezésre állása
 • Irányítás, ellenőrzés és megfelelés
 • Több felhő kezelése
 • Integráció a régi (legacy) infrastruktúrával
 • Teljesítmény, rendelkezésre állás és elszámoltathatóság
 • Privát felhő építése, konfigurálása
 • A stratégia támogatásához megfelelő partner és technológia kiválasztása


1. Hibrid felhő: rövid történet

A hibrid felhő népszerűsége töretlenül növekszik.

2020-ban a Hosting Tribunal a következő figyelemfelkeltő statisztikákat tette közzé a felhőpiacról általában:

 • A nagyvállalatok 94%-a már használ felhőszolgáltatást - ebből 69% hibrid felhőt
 • Az összes informatikai költségvetés 30% -át felhőalapú számítástechnikára fordítják
 • A nagyvállalatok 66%-ának már van globális felhő csapata vagy felhőalapú kiválósági központja
 • A kis- és középvállalkozások 94% -a nagyra értékeli a felhőalapú biztonságot és biztonsági frissítéseket.
 • A vállalkozások 50%-a évente több mint 1,2 millió dollárt költ felhőszolgáltatásokra
 • A publikus felhőszolgáltatások piaca 2023- ra várhatóan világszerte eléri a 623,3 milliárd dollárt
Az elmúlt években a felhőalapú számítástechnika komoly evolúción ment keresztül. Vagy nevezzük forradalomnak? Akárhogy is, nem kétséges, hogy a hibrid felhő koncepció érkezése ismét megváltoztatta a vállalkozások technológiához való hozzáférésének és használatának módját. A korai alkalmazók számos előnnyel számoltak be, a nagyobb üzleti mozgékonyságtól a költségelőnyökig és az új innovációk piacra juttatásának gyorsításáig.

Tehát mi változott?

Idővel az előrelátó felhőfelhasználók rájöttek, hogy igényeiket (és ügyfeleikét is) a legjobban a különböző felhőkörnyezetek kombinációja szolgálja. A privát felhő és a publikus felhő opcióknak egyaránt megvannak a maguk előnyei és hátrányai - csakúgy, mint a hagyományos on-premise opcióknak.

Miért korlátozná a lehetőségeit úgy, hogy csak az egyikhez ragaszkodik? Egyes vállalatok például ragaszkodnak a privát felhő nyújtotta testreszabhatósághoz és a biztonsághoz bizonyos adatok és saját alkalmazások esetében, ugyanakkor egyéb terhelésekhez előnyben részesítik a rugalmasságot, a skálázhatóságot és a magas fokú rendelkezésre állást, amit a publikus felhő nyújt. A hibrid felhőkörnyezet két vagy több (gyakran sokkal több) modellt hoz össze egy egyedi kombinációban, amely lehetővé teszi az adatok és az alkalmazások áramlását és interoperációját közöttük.

Az eredmény egy kifinomult, testre szabott, átfogó infrastruktúra, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy a „legjobb fajta” megközelítést alkalmazzák informatikájukban, a szolgáltatók, platformok és szoftver-szolgáltatás opciók optimális kombinációját alkalmazva, elkerülve ezzel a gyártókhoz láncolódást.

Természetesen hatékony, szoftver által definiált adatszerkezetre van szükség ahhoz, hogy mindez zökkenőmentesen, az üzleti prioritásoknak megfelelően működjön, miközben optimalizálja a végfelhasználói informatikai élményt. A hibrid stratégia kidolgozása a különböző felhőszolgáltatók, költségstruktúrák, csatlakozási lehetőségek, alkalmazásinterfészek és még sok minden más mély ismeretét igényli.

Ha van valami, amit a hibrid felhőfelhasználók mind elismernek, akkor talán az a tény, hogy az informatikai igények folyamatosan változnak. Lehet, hogy egy adathalmazt vagy alkalmazást most a megfelelő helyen tárolnak, de ez az elrendezés néhány hónap múlva már nem biztos, hogy optimális. A hibrid megközelítés lehetővé teszi a gyors cselekvést és a versenyképesség megőrzését azáltal, hogy a terheléseket igény szerint fel a felhőbe, le a felhőből, vagy épp egyik felhőből másik felhőbe mozgathatja át.

Hibrid felhő - kombináció

2. A hibrid felhő anatómiája

Hogyan definiálhatunk egy hibrid felhőmegoldást? Mi az és mi nem az?

Leegyszerűsítve: a hibrid felhő egyesíti a „nyilvános felhő”, a „magánfelhő” és a „helyszíni örökölt” informatika elemeit oly módon, hogy ezek a különböző komponensek kommunikálhassanak egymással, ezáltal értéket teremtsenek. Az eredmény egy zökkenőmentes, hatékony és egyedi IT-környezet, amely megfelel az adott szervezet összetett és egyedi követelményeinek.

Gyakori tévhitek a hibrid felhőről

Fontos megkülönböztetés… Még akkor is, ha vállalata publikus, privát és/vagy on-premise megoldásokat használ egyszerre, ez nem jelenti automatikusan azt, hogy hibrid felhőt hozott létre. Ahhoz, hogy ez így legyen, csatlakozási pontoknak kell lenniük a különböző felhőkörnyezetek között, amelyek összekapcsolják őket, mint közös, kombinált infrastruktúrát, amely „több, mint a részek összessége”.

Ez egy hibrid felhő, ha…

 • az adatok következetes, szinkronizált módon áramolhatnak a különböző felhőmodellek között. Ennek a szempontnak a helyes elsajátítása kulcsfontosságú kihívás a hibrid környezet kialakításakor, és az ügyfelek profitálhatnak egy tapasztalt digitális migráló partner, például a Real.Com-94 felhős csapata támogatásából.
 • a felhőmodelljei össze vannak kapcsolva. Ez általában virtuális magánhálózaton (VPN), vagy publikus felhő esetén az interneten keresztül történik. Ismétlem, ennek az összekapcsolásnak a helyes kivitelezése elengedhetetlen a hibrid környezet hatékonyságához.
 • a hibrid felhő kezelésének egységes eszköze kell hogy legyen, amely lehetővé teszi az egyes környezetek különböző szolgáltatásainak, az alkalmazás-programozási felületeknek (API) és a szolgáltatási szintű megállapodásoknak (SLA) a harmonikus együttműködését.

Nem hibrid felhő, ha…

 • Ön egyszerűen párhuzamosan működtet publikus- és magánfelhőket. Mint fent említettük, automatizált adatkapcsolatra van szükség a kettő között.
 • a nyilvános felhőt kizárólag alkalmazások fejlesztésére és tesztelésére használja, teljesen elkülönítve a többi felhő- vagy adatközpont-környezettől.
Olyan megoldást javaslunk, amely áthidalja a múlt és a jövő közötti szakadékot és egyetlen, egyszerűen kezelhető, zökkenőmentes megoldásként egyesíti a meglévő on-premise-, valamint a privát- és publikus felhőket.

separator

Keressen bennünket egy ingyenes konzultációért:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. || 06 (30) 525-2969

separator
Hibrid felhő - útmutató döntéshozóknak

3. Melyek a felhő különböző típusai?

Tehát már tudjuk (ahogy fentebb említettük), a hibrid felhőmegoldás általában két vagy több felhőtípust épít be egy zökkenőmentes, egyedi IT környezetbe. De melyek ezeknek az alkotórészeknek a pontos meghatározása, erősségei és gyengeségei?

Pulikus felhő

Az olyan nyilvános felhőszolgáltatók, mint a Microsoft Azure és az Amazon Web Services (AWS) több szervezetet szolgálnak ki egyidejűleg egy "multi bérlő" környezetben, ahol az ügyfelek adataikat és alkalmazásaikat egy vagy több szolgáltató adatközpontjában tárolják, az erőforrásokat hatékonyan megosztva más vállalatokkal. Minden szolgáltató a hardver, a tárhely, az alkalmazások és a hálózat saját kombinációját működteti, hogy az ügyfelek fájljai és szoftverei biztonságban és könnyen elérhetőek legyenek.

Miért hatékony a publikus felhő?

 • A nyilvános felhő rendkívül jól skálázható és rugalmas megoldást kínál, amely csökkenti az ügyfél igényét a komplex, költséges on-prmise hardver üzemeltetésére.
 • Az automatizálás a hatalmas méretgazdaságossággal kombinálva lehetővé teszi a versenyképes árképzést.
 • A nyilvános felhőket általában nagy munkaterhelések és tárolási igények kielégítésére optimalizálják, így különösen alkalmasak az egyszerű, nagy volumenű, mégis létfontosságú számítási követelményekre, például az E-mail szolgáltatásra.
 • Mivel a szolgáltatásokat különböző adatközpontokban osztják szét, a megbízhatóság és az ellenállóképesség igen magas.

Van valami hátránya?

 • Míg a publikus felhő lehetővé teheti a vállalkozások számára a tőkekiadások (CAPEX) akár nullára csökkentését, a működési kiadások (OPEX) viszont nőnek a kapacitáshasználat bővülésével.
 • A publikus felhő esetében alacsonyabb az adatkezelési kontrol, mint a privát felhő, vagy on-premise esetében, mivel adatait különböző földrajzi helyeken és szabályozási joghatóságokban tárolja.

Privát felhő

A magánfelhőket az egyes szervezetek kizárólag munkatársaik, ügyfeleik és partnereik számára biztosítják. A hardverek elhelyezése lehet lokális (on-premise), esetleg hoszting szolgáltatónál elhelyezett saját, vagy kizárólagos használatára bérelt szerverek VPN eléréssel. A nyilvános felhőtől eltérően a szerveres erőforrások nincsenek megosztva más szervezetekkel.

Általában a helyszíni magánfelhőt a felhasználó szervezet saját tulajdonában tartja, üzemelteti és tartja fenn, a saját belső hálózatán, vagy VPN hozzáférésen keresztül.

Sok hibrid felhőfelhasználó választja a hosztolt (co-location) opciót a privát felhőmegvalósítás egészéhez vagy egy részéhez. Az elhelyezéssel az üzlet helyet és internet kapcsolatot bérel egy harmadik félnél, de telepíti saját felhőszervereit és tároló hardvereit. A szolgáltató eközben ideális környezetet biztosít, redundáns energiával, hűtéssel és stabil csatlakozással.

Miért hatékony a privát felhő?

A tűzfal mögött egy privát felhő található, amely egy teljesen ellenőrzött környezetet kínál, amely optimalizálható egy adott vállalat igényeihez, lehetővé téve az egyedi irányítás, az adatbiztonság és a szabályozási megfelelés protokolljait. Ennek eredményeként a privát felhője lehet az első választás a bizalmas adatok tárolásához.

A magánfelhőket gyakran magas automatizálási szint jellemzi, a legfontosabb szabályok és folyamatok a rendszer szoftverébe vannak konfigurálva. Ez a vállalat informatikai környezetét jobban kezelhetővé és kiszámíthatóbbá teszi.

Míg a privátfelhő-opció jelentős előzetes tőkekiadásokat (CAPEX) jelenthet, a teljes életút költség (TCO) mégis alacsonyabb lehet, elkerülve a működési kiadásokat (OPEX), amelyek idővel jelentősen növekedhetnek a publikus felhők esetében.

Van valami hátránya?

A kezdeti költségvállalás jelentős lehet, mivel megvásárolja vagy bérli a szükséges adatközpont-infrastruktúrát. A rugalmasság alacsonyabb, korlátozott lehetőségek állnak rendelkezésre az erőforrások fel- vagy lefelé skálázására a követelmények változásával. Magas szintű a felelősség és az elkötelezettség a saját infrastruktúra és szoftverek karbantartására, pont úgy, mint a biztonságra és az adatok védelmére.

Hibrid felhő - puzzle

"Nem felhős", hagyományos környezet

A szoftverek telepítésének hagyományos, tradicionális (egyesek szerint „elavultnak” mondható) módja is része lehet egy hibrid felhős rendszernek - bár valószínűleg csak kis részben. Ebben az esetben a szervezet a szoftver licencelést és az egyes számítógépekre történő telepítést klasszikus telepítési megközelítéssel követi - itt inkább a Microsoft Wordre és Excelre gondoljunk, mint pl. a Google Docs-ra.

Mikor lehet hatékony a "nem felhős"?

Az önálló on-premise rendszer lehet teljesen elszeparált a külső környezettől, ezért könnyebben biztosítható.

Van valami hátránya?

 • A szoftvereket minden alkalmazott gépre licencelni kell, és egyedileg kell telepíteni, ami jelentősen megnöveli az informatikai erőforrásokat
 • Az adatátvitel lassabb és kézi beavatkozást igényel.
 • A rendszer alkalmazásai és adatai nem kommunikálnak a máshol tároltakkal, vagyis az infrastruktúra nem teljesen integrált.

4. Hibrid felhő architektúra

A hibrid felhő felépítése és összetétele a vállalkozás igényeitől függ. Elméletileg annyi hibrid felhőtípus létezik, ahány szervezet használja őket.

Míg az A vállalat összekapcsolhat egy privát felhőt és egy nyilvános felhőt néhány helyszíni infrastruktúrával, a B vállalat dönthet úgy, hogy kombinálja ezek mindegyikének több változatát. A C vállalat ugyanezt teheti, de más arányban. Mindhárom különböző technikai megoldást találhat felhő környezeteik összekapcsolására, a és hibrid környezeteik hatékony kezelésére.

Hibrid felhő architektúra

Hibrid felhőkapcsolat: hogyan áll össze a hibrid felhő

Ahogy a felhőkörnyezetek összetettebbé és kifinomultabbá válnak - nem utolsósorban a hibrid megoldások fokozott használatának köszönhetően - a szervezetek gyorsan rájöhetnek, hogy hálózati kapcsolataik nem képesek kezelni a mai nagy teljesítményű, sávszélességre éhes alkalmazásokat és adatokat.
Microsoft CSP Ez kiemeli annak szükségességét, hogy a felhős újoncok elég figyelmet fordítsanak a kapcsolatok stratégiai szempontból történő elemzésébe, és hogy a CSP-k (Microsoft Cloud Solution Provider, amilyen a Real.Com-94 Kft. is) az értékesítési folyamat részeként világosan kiemeljék a lehetséges kapcsolódási problémákat.

Mint láttuk, ahhoz, hogy a felhőkörnyezet valódi „hibrid” legyen, hálózati kapcsolatokra és adatok összehangolására van szükség az alkalmazott felhőmodellek között. A hibrid felhő számára számos kapcsolódási lehetőség létezik, amelyek mindegyike eltérő teljesítmény- és ármodellekkel rendelkezik, és fontos, hogy egyértelműen megértsük követelményeit (sebesség, biztonság, adatmennyiség és teljesítmény), mielőtt döntünk a továbblépésről.

Az alábbiakban bemutatjuk azokat a főbb módszereket, amelyekkel a privát, a publikus és az on-premise felhőbeállítások effektíven kombinálhatók a hatékonyabb üzleti tevékenység és az egyszerűsített TCO érdekében.

Közvetlen kapcsolat a nagy kiterjedésű hálózaton (WAN) keresztül:

A különböző felhőmodellek WAN-hálózaton keresztül történő összekapcsolása lehetővé teszi az összes üzleti helyszín számára a hibrid megoldás előnyeinek kihasználását, miközben biztonságosabb és megbízhatóbb infrastruktúrát kínál, mint az internet. E megoldás értelmében közvetlen kapcsolatok jönnek létre a rendszerei és az érintett nyilvános vagy magánfelhő-szolgáltató között, vagy egy közbenső jelenléti ponton (Point of Presence, PoP), amely biztonságosan kapcsolja Önt tovább.

A közvetlen kapcsolat kiváló azoknak az ügyfeleknek, akik bővíteni és összekapcsolni akarják adatközpontjaikat, mozgatják a munkaterheléseket a felhők között, valamint felhasználókat kapcsolnak a felhőbe.

Interneten, de virtuális magánhálózaton (VPN):

A virtuális magánhálózat (VPN) használata segíthet több, a fentiekben vázolt probléma kezelésében, lehetővé téve, hogy a nyilvános internetet átfedje azzal, ami a saját privát adathálózatának felel meg. Számos SD-WAN megoldás VPN-kapcsolatokkal kapcsolja össze a webhelyeket és a felhasználókat privát és nyilvános felhőkörnyezetekkel, teljesítményalapú útválasztás és terheléselosztás kombinációjával a teljesítmény javítása érdekében.

Az IPsec-alapú VPN segítségével titkosított adatforgalom mellett a különböző felhőmodellek ugyanolyan biztonságosan kombinálhatók működő hibrid környezetté, mintha egy privát hálózat kapcsolná őket össze.

Az interneten keresztüli kapcsolat azonban magában további kockázatokat is rejt magában, amelyek mindegyikét nem oldja meg egy VPN; a csatlakozási sebesség változó és nem garantálható; az adatátvitel nincs rögzítve, ezért a kapcsolatok szakadozhatnak, ezért alkalmatlanok lehetnek egyes alkalmazásokhoz. Míg a VPN biztonságban tudja tartani adatait lopás, nyomkövetés vagy rosszindulatú beavatkozás ellen, de a potenciális teljesítményproblémákat biztosan nem oldja meg.

A nyilvános internet- és VPN-megoldások fontos szerepet játszanak minden WAN-tervezésben, beleértve a felhőkörnyezeteket is, ugyanakkor számos kihívást rejtenek magukban mind az MPLS, mind az SD-WAN ügyfeleknek. Nem szabad őket csakis egyetlen elfogadható lehetőségnek tekinteni.

API integráció használatával:

Mint korábban említettük, az alkalmazás-programozási interfészek (API-k) döntő szerepet játszanak minden hibrid felhőkörnyezetben. Ez igaz, függetlenül attól, hogy a hibrid felhő WAN-on, VPN-en vagy a nyilvános interneten keresztül csatlakozik-e. A hívások minden egyes felhőmodell saját API-ja között zajlanak, lehetővé téve az adatok zökkenőmentes és biztonságos áramlását.

Összegzés

A felhőhöz való kapcsolódáshoz a mindenki számára legmegfelelőbb kialakításra nincs egyféle megközelítés, a szervezeti felhő stratégiától, a webhelytől és a felhasználói profiloktól függően. Jó hír, hogy a hibrid megközelítés ugyanolyan életképes a hálózata számára, mint a felhője számára, a nyilvános internet, a VPN és a közvetlen kapcsolat kombinációjával, amely a rugalmasság és a teljesítmény legjobb kombinációját kínálja.

Hibrid felhő kapcsolódás

5. Hibrid felhő: felhasználások és előnyök

Egy jól felépített hibrid felhő kétségtelenül költségmegtakarítást eredményezhet. De még ennél is fontosabb lehet, hogy az Ön vállalkozását is mozgékonyabbá teheti, lehetővé téve, hogy versenytársainál gyorsabban reagáljon, hatékonyan kihasználva az új lehetőségeket.

Ha a vállalkozása teljes körű digitális átalakítását kívánja elérni, akkor valószínűleg a hibrid felhőnek is szerepe lesz ebben. Csak néhány a lehetséges előnyök közül:

Vegye körbe kerítéssel a legérzékenyebb alkalmazásait és adatait.

Ha tartózkodni szeretne attól, hogy bizonyos rendszereket vagy adatokat a nyilvános felhőre bízzon (például pénzügyi szoftvereket, szellemi tulajdonokat vagy az ügyfelek személyes adatait), akkor dönthet úgy, hogy helyben (on-premise) vagy magánfelhőben tárolja azokat. Mellette a nyilvános felhőt kevésbé kritikus funkciókra, például alkalmazás-tesztelésére vagy adatmentésre használhatja.

Kezelje könnyedén a csúcsidőszakokat.

Ha vállalkozása nagyobb terhelést tapasztal az év legfontosabb időszakaiban, akkor nem feltétlenül kell fenntartania a csúcskapacitást egy helyszíni adatközpontban vagy privát felhőben. Ehelyett a létfontosságú alkalmazásokat egész évben futtathatja magánkörnyezetében, majd szükség esetén növelheti a kapacitást egy nyilvános felhőből a megnövekedett forgalom kezeléséhez. Amikor a csúcs időszak véget ér, egyszerűen csökkentheti a költségeket.

Csökkentse a CAPEX-et

Az IT-kiadások csökkentése az üzleti hatékonyság veszélyeztetése nélkül? Ahelyett, hogy tőkéjének nagyobb részét drága, fizikai on-premise adatinfrastruktúrába fektetné, ehelyett szükség szerint bővítheti kapacitását a hibrid felhő nyilvános részén, értékes költségrugalmasságot élvezve a folyamat során.

Hatékonyabban is telepítheti az új termékeket és szolgáltatásokat

Amikor keményen dolgozik egy új innováción (pl. egy új okostelefon-alkalmazáson), akkor valószínűleg azt szeretné, ha a kezdeti munkáját védetten tarthatná a hibrid felhő privát részében. Később, amikor már átjutott az érzékeny, IP-intenzív kutatási és fejlesztési (K+F) szakaszról, és itt az ideje a minőségbiztosítás fejlesztésének, tesztelésének és végrehajtásának, ezt megteheti a nyilvános felhő által kínált szinte korlátlan kapacitás használatával.

Engedje szabadjára az adatai teljes potenciálját

A mai vállalatok közül sokan a felhalmozott adatok aranybányáján ülnek, és csak most találják ki, hogyan lehetne ezt a vagyont a lehető legjobban kihasználni. A hibrid felhőmodell az egyedi ügyféltranzakcióktól és az értékesítési adatoktól kezdve az alkalmazotti statisztikákig és még sok minden másig segíthet abban, hogy az amorf nagy adathalmazok felhasználható statisztikákká váljanak, amelyek előnyösek lehetnek az Ön vállalkozásának. Előfordulhat például, hogy magát az adatot a privát felhőjében szeretné tárolni a maximális biztonság és megfelelés érdekében, miközben a nyilvános felhő méretezhetőségét és rugalmasságát használja a tényleges elemzéshez.

Hozzon létre egy mozgékonyabb informatikai erőforrást

A gyorsan növekvő vállalkozások gyakran küzdenek a céljaik eléréséhez szükséges informatikai erőforrások toborzásával és fenntartásával. A hibrid felhőstratégia elősegítheti az informatikai munkatársak hatékonyabb munkáját és az idővel való versenyfutást - különösen azáltal, hogy szükség esetén a nyilvános felhőszolgáltató szolgáltatásaira és szakértelmére támaszkodik. Mintha egy szakértő harmadik fél állandóan rendelkezésre állna a vonal másik végén.

Tegye rugalmassá vállalkozását

A hibrid felhő segíthet megvédeni vállalkozását az esetleges költséges incidensek ellen, mint például a hardverhiba vagy a természeti katasztrófa, amely veszélyezteti a helyszíni infrastruktúrát. Kulcsfontosságú stratégia a kritikus üzleti adatok biztonsági mentése a nyilvános felhőbe, vagy akár a kockázat elosztása azáltal, hogy egyszerre több nyilvános felhőből bérel kapacitást. Ez valójában a multicloud.

A hibrid felhő kezelése

A hibrid felhő ideális esetben egy felhőportálon keresztül kezelhető, amely lehetővé teszi több felhő menedzsmentjét, miközben az előfizetéseket, licenceket, munkafolyamatokat, felhasználókat és minden egyéb szempontot összekapcsolt módon felügyel és irányít. A Real.Com-94 Kft felhős csapata segítséget nyújthat egy hatékony felhőportál kialakításában és kezelésében.

Hibrid felhő - merre tovább?

6. Hibrid felhő stratégia megfogalmazása

Hogyan működhetne a hibrid megközelítés az Ön számára?

Kezdő lépés ha felismerte, vállalkozása profitálhat a hibrid felhőmegoldásból, de még erősebb lépés, hogy ezt a tudatosságot világos hibrid stratégiává alakítsa át és onnan a megvalósítás felé haladjon. Ebben a részben felvázoljuk azokat a létfontosságú szempontokat, amelyeknek meg kell alapozniuk a felhőalapú stratégiákat, valamint az elkerülhető közös buktatókat.

Ne aggódjon a bonyolultság miatt…

A hibrid felhő erénye a kifinomultsága. Úgy kell megtervezni, hogy egy komplex összeállítást adjon a platformokról, szoftverekről, biztonsági protokollokról, összekapcsolhatóságról és egyebekről oly módon, hogy a mindennapi felhasználó számára egyszerűnek tűnjön. Ezt nem is lehet megkerülni. A lényeg az, hogy a megfelelő megközelítéssel és egy stratégiai partner segítségével - aki megérti a technológiát és hozzá tudja igazítani a vállalkozása igényeihez - mindez elérhető.

- Mi megy hová?

Melyik publikus felhőszolgáltató lenne a legjobb választás? A privát felhőjét helyben, on-premise kellene üzemeltetni, vagy jobb lenne harmadik félnek kiszervezni? Kellene valamilyen szerepet szánni a meglévő régi iskola szerinti infrastruktúrájának? Mely üzleti igényeket kell prioritásként kezelnie a stratégia kialakításakor? Hogyan változhatnak hosszabb távon ezek az igények, és hogyan tükrözi ezt a tervezett hibrid környezet kialakítása? Dolgozzunk továbbra is a meglévő felhőszolgáltatókat, vagy újakra lesz szükség? Fokozatosan, lépésről lépésre kellene hibrid környezetbe költöznie, vagy létezik gyorsabb módszer?
Az ilyen kérdések ijesztők lehetnek, de megválaszolásukkal az eredmény robusztus, hatékony stratégia lesz.

Beszéljünk a költségekről…

Köztudott, hogy a hibrid felhő segíthet az informatikai költségek ésszerűsítésében és mindenféle kiegészítő hatékonyság növelésében. Azonban a hibrid felhő költségstruktúrája elég komplex lehet, ezért gondosan át kell gondolni a stratégiát ilyen szempontból. Például az A felhőszolgáltató további licencet követel-e egy másik felhőszolgáltatótól az adatok és alkalmazások eléréséhez? Ha igen, hogyan befolyásolja az engedélyezési költségeket, ha növelni vagy csökkenteni kell a kapacitást? De minden költség kérdésre vannak megoldások.

Beszéljünk a méretezhetőségről...

A hibrid felhő központi előnye, hogy minimális erőfeszítéssel és felhajtással növelheti és csökkentheti infrastruktúráját. Ennek ellenére gondosan kezelni kell a különböző felhőmodellek interfészeit a méretezhetőségi előnyök elérése érdekében. Például használhat-e egy olyan alkalmazást, amely a tűzfala mögött helyezkedik el a privát felhőben, a kapacitásnövelésből a privát felhőben, miközben megőrzi a biztonságát? Ezeket és más hasonló kérdéseket valószínűleg meg kell vizsgálni.

Mennyire érted a saját vállalkozásod?

Pimasz kérdésnek tűnik, de a munkafolyamatok és a munkaterhelések elemzése, amelyek az üzleti vállalkozását, a munkáját érintik, alapvető fontosságúak a részletes (és pont ezért erőteljes) hibrid stratégia kialakításához. Paradox módon, minél jobban ismeri vállalkozását, annál nehezebb feltenni ezeket a nyilvánvaló, de létfontosságú kérdéseket. Ebben segíthet igazán egy kívülálló szemlélet, különösen, ha más vállalkozásoktól és szektoroktól eltanulhat dolgokat.

Nincs egyetlen megoldás…

Megfigyelhettük, a hibrid felhő méretének és összetettségének eleme ijesztő integrációs kihívást jelent. Minden típusú és méretű vállalkozásnak megbocsátható, ha egyetlen kulcsrakész eszközt keresnek, amely segít kezelni ezt a bonyolultságot. A jelenlegi helyzetben azonban valószínűleg csalódni fog: a hibrid felhő definíció szerint egy egyedi megoldás, amely a vállalkozása egyedi igényeihez és jellemzőihez igazodik, megfelelő időt és forrásokat befektetve a szükséges integrációk tervezésébe.

...de van egy egyszerűbb megoldás: közös munka egy MSP-vel

Mindez egy szakértő partner bevonását sugallja. Összedolgozni valakivel, aki ismeri a területet, és segíthet a megoldások elemzésében, az architektúra megtervezésében és a szoftveres környezet megvalósításában. Aki elengedhetetlenül szükséges a megvalósítás sikeréhez és a hibrid felhő költséghatékonyságához - függetlenül attól, hogy külső partnert választ, mint például Real.Com-94 Kft. mint Managed Service Provider (MSP), vagy házon belüli csapatot hoz létre.

Kérjen fel egy felhőszakértőt

Bárhol is tartson a felhőútja, szakértőink segíteni tudnak. Akár konkrét kérdései vannak és egy valós szituációt szeretne átbeszélni, vagy csak kapcsolatba akar lépni egy szakértővel, hogy megvitassák az igényeit, lépjen kapcsolatba velünk és mi ott leszünk Önöknek.

Hibrid felhő - költség megfontolások

7. Hibrid felhő - költség megfontolások

Milyen tényezők befolyásolják a hibrid felhő költségeit, és hogyan lehet optimalizálni az ár-érték arányt?

A hibrid felhő költségvonzata összetett lehet. Segítünk megérteni a finomabb szempontokat és a rejtett költségeket, amelyek befolyásolhatják a teljes számláját. A tervezéstől és a kezdeti megvalósítástól kezdve az adatkezelési díjakig, valamint a kezelés és a tárolás folyamatos költségéig ez a szakasz átfogó áttekintést nyújt arról, milyen költségek jelenhetnek meg.

Tényezők, amelyek növelhetik költségeit

Több felhőkörnyezet kezelése. Vegye fel a jelenlegi adatközpontját, vegyen fel egy vagy több felhőszolgáltatót, és esetleg egy harmadik féltől származó privát felhőt is. Bármilyen ember, folyamat és szoftver kombinációt alkalmazzon annak érdekében, hogy mindez működőképes legyen, könnyű belátni, hogy a költségek gyorsan növekedhetnek.

Alkalmazások testreszabása új felhőkörnyezethez. Előfordulhat, hogy egyes alkalmazásokat speciálisan testre kell szabni, hogy új felhőmodellben működjenek, növelve ezzel az infrastruktúra hibrid környezetbe történő áttelepítésének költségeit. A testreszabási folyamat meglehetősen érintett lehet, tesztelésre és újrakonfigurálásra van szükség - ezek mind időt és pénzt emésztenek fel.

Alkalmazások integrálása felhős környezeteken keresztül. A hibrid felhő egyik előnye, hogy képes egy alkalmazást egy felhőkörnyezetbe integrálni akár egy máshol hosztolt applikáció segítségével is. Ez általában bonyolultabb, mint egy ugyanazon környezetbe történő integráció, és ezt valószínűleg a költségek is tükrözni fogják.

Adatok átvitele az egyes felhőkbe és vissza. Attól kezdve, hogy az adatokat áthelyezi egy újonnan létrehozott felhőkörnyezetbe, a mindennapi oda-vissza adatmozgásokkal, amelyek az üzleti funkciókat működtetik, tisztában kell lennie a kapcsolódó költségekkel is. Ne feledje, hogy egyes felhőszolgáltatók díjat számíthatnak fel az adatátvitelért egyetlen felhőmodellen belül - például az adatok replikálása vagy biztonsági mentése során. Az adatköltségekről az alábbi „Üdvözlet a labirintusban” részben olvashat.

Hogy ne váljon a Microsoft Azure feneketlen pénznyelővé:
10 bevált módszer az Azure felhős kiadások csökkentésére
Az adatok tárolása. Az adatok különböző felhőkörnyezetekben történő tárolása pénzbe fog kerülni. Az adatok terjesztésének módja hatással lesz a költségeire, csakúgy, mint az adatmennyiség növekedése az idő múlásával.

Platformengedélyezés. Ha köztes szoftverre van szükség, előfordulhat, hogy fenn kell tartani a licencdíjakat, hogy a hibrid felhő optimálisan működjön.

Szoftverengedélyezés. Számos tényező befolyásolhatja a szoftverengedélyezés költségeit, beleértve azt, hogy csomagban vagy globális felhasználási megállapodás keretében szállítják-e, vagy hogy a díjak a processzor magszámhoz vannak-e kötve.

Hogy hibrid felhője megfeleljen a szabályozásnak. Mivel hibrid felhője egyedi megrendelésre készül, előfordulhat, hogy nem felel meg automatikusan a szektor szabályozásának (például az adatbiztonság vagy a rendszer helyreállítása tekintetében). Számos fél ragaszkodhat az infrastruktúrájának auditálásához a teljes megfelelés biztosítása érdekében, ideértve a következőket:

 • B2B ügyfelek
 • Szállítók (például ha vállalkozása hitelkártyás fizetéssel rendelkezik, hitelkártya-partnere meg akar bizonyosodni arról, hogy rendszere megfelel az ipari szabványoknak)
 • Kormányzati szervek
 • A saját szervezete , amely érvényesítheti saját belső szabványait

Kapcsolódás és adatárak: Üdvözöljük a Labirintusban…

A hibrid infrastruktúra sikere szempontjából kulcsfontosságú a különböző felhőmodellek összekapcsolása. De a csatlakozási árképzési modellek a választott megoldástól függően jelentősen eltérnek. Íme néhány szem előtt tartandó árnyalat.

Nyilvános felhő-kapcsolódási szempontok:

Az adatátviteli költségek mellett (általában gigabájtonként) figyeljen más költségelemekre, amelyek alkalmazhatók az egyes hálózati portokra, IP-címekre vagy hardverenként.

A nyilvános felhőszolgáltatók aszimmetrikus adatátviteli árképzést használhatnak arra, hogy ösztönözzék az adatok nagyobb tárolását a rendszerükön. Ennek eredményeként a bejövő adatátvitel gyakran elhanyagolható költségekkel jár, míg a nyilvános felhőből történő továbbítás drágább. Az adatárképzés szintén többszintű lehet , és az egy gigabájtra eső költségek csökkennek, mivel havonta több adat kerül áthelyezésre.

A földrajzi különbségek befolyásolhatják a transzferárakat is, olyan tényezőktől függően, mint a forrás és a cél régió.

Privát felhő-összekapcsolási költségek:

Ezek kevésbé valószínű, hogy tételes havi számlával érkeznek, mint egy nyilvános felhőszolgáltató esetében. A csatlakozási és az adatátviteli költségek azonban továbbra is beépülnek bármilyen egyedi számlázásba, amelyet egy privát felhőszolgáltatóval egyeztet, és természetesen figyelembe veszi az esetleges helyszíni infrastruktúrát, amelyet maga készíthet. A tervezés és a költségvetés tervezésében ugyanolyan kulcsfontosságú lesz ezeknek a szerepeknek a megértése és változása.

Területek, ahol a megtakarítás nehezen megfogható (vagy csalóka) lehet.

A hibrid környezet nem feltétlenül csökkenti az általános költségeket és a megtakarítások egyes területeken elhanyagolhatóak lehetnek a projekt összköltségéhez képest. Annak megértése, hogy a hibrid megoldás milyen előnyöket hoz az adott vállalkozás részére, kulcsfontosságú része a tervezési folyamatnak és elengedhetetlen a költségek kiegyensúlyozásához.

Szerverek, tárolás és hálózatépítés

Azok az alkalmazások, amelyek nagyon kevés tárhelyet fogyasztanak, vagy amelyek csak alkalmanként futnak, valószínűleg nem hoznak sokat hardver, tárhely vagy hálózati megtakarítás szempontjából, ha nyilvános felhőbe helyezik őket. Hasonlóképpen nem valószínű, hogy néhány szerver eltávolítása az adatközpontból hatalmas hatással lenne az infrastruktúra részéről.

Stratégia és költség: szimbiotikus kapcsolat…

Magától értetődik, hogy a költség szempontok (a potenciális megtakarítások, valamint a költség és haszon) kulcsfontosságú szerepet játszanak az általános hibrid stratégiát alkotó politikákban. Hasonlóképpen, az a működési és üzleti mozgékonyság, amelyet remélni fog a hibrid felhőből megszerezni, az a költségstruktúra lesz, amelyet végül választ.

Ahogyan a stratégiánál, úgy a költségen is: győződjön meg róla, hogy igénybe veszi a szakértelmet (akár házon belül, akár egy speciális partneren keresztül), amely minden részlet és árnyalat kihallgatásához és megértéséhez szükséges.

Hibrid felhő biztonság

8. Hibrid felhő biztonság

Az alkalmazások, az infrastruktúra és az adatok védelme

A hibrid felhő alapvető előnye az az erő, amelyet az operációs teljesítmény optimalizálásához nyújt, miközben kezeli az adatok expozícióját. Mint láttuk, a kritikus adatok és alkalmazások elhelyezhetők egy privát felhőben, lehetőséggel kihasználva a nyilvános felhő rugalmasságát, ahol a kockázati szint lehetővé teszi.

Ugyanakkor azoknak az ügyfeleknek, akik viszonylag új ismeretekkel rendelkeznek a hibrid felhő fogalma iránt, gyakran aggódhatnak az ilyen környezetben az adatbiztonság miatt. Ez a szakasz felvázolja a hibrid felhő biztonsági előnyeit, és elmagyarázza azok megvalósításának módját, valamint foglalkozik néhány ilyen aggállyal.

A hibrid felhő biztonsági előnyei (plusz néhány szem előtt tartandó kihívás) A hibrid felhőt alkotó „különálló, mégis összekapcsolt” környezetek lehetővé teszik az adatok és a munkaterhelések elosztását a megfelelés, a biztonság és más létfontosságú politikai megfontolások szerint.

A hibrid felhő legfontosabb jellemzője, hogy az adatok örökké váltakoznak a különböző környezetek között. Ez azt jelenti, hogy az adatvédelemnek különösen kifinomultnak kell lennie, általában többféle védelmi formát igényel, például titkosítást, biztonsági mentést és hozzáférés-vezérlést (lásd alább a „Műszaki kezelőszervek” részt ). Sőt, mivel a nyilvános felhő szinte biztosan a hibrid megoldás részét képezi, adatainak autonómiája ilyen környezetben soha nem lesz teljes. Mint ilyen, a közszolgáltatók által kínált biztonsági SLA-k a legfontosabb kritériumok között lehetnek az egyik kiválasztásában.

Amint azt az előző költségekkel foglalkozó szakasz bemutatta, a szabályozás betartása a legtöbb hibrid felhasználó számára kulcsfontosságú kérdés, és amelynek középpontjában az adatbiztonság áll. Ez különösen igaz az olyan szigorúan szabályozott ágazatokban, mint az egészségügy, a pénzügyek és a kormányzat. Ellenőrizni kell a különféle felhőkörnyezeteknek való megfelelést, külön-külön és integrált egészben, az egyedi frissítésekre és a lehetséges biztonsági auditokra vonatkozó rendelkezésekkel.

Hogyan működik a hibrid felhőbiztonság: áttekintés

Az informatikai biztonsághoz hasonlóan a hibrid felhő biztonsági intézkedései is három kategóriába sorolhatók: fizikai , műszaki és adminisztratív.

Fizikai kontrollok

Ide tartoznak azok a dolgok, amelyeket a tényleges hardver védelme érdekében tett. A hibrid felhő természeténél fogva valószínűleg több helyet foglal magában, amelyek közül sok nagyon távol lehet egymástól. A zárak és a biztonsági kamerák csak ennyit képesek megtenni.

Ha nyilvános felhőszolgáltatót választ, valószínűleg a biztonsági SLA-k lesznek kiemelt fontosságúak. A jó hír az, hogy valószínűleg megbízhatónak és megbízhatónak találja őket - ne feledje, hogy az állami felhőszolgáltatók gyakran szolgálják a kormányokat és más ügyfeleket, akik ragaszkodhatnak további fizikai ellenőrzésekhez. Ennek ellenére továbbra is bizonyos fokú ellenőrzést ad át saját rendszere biztonsága felett.

Műszaki ellenőrzések

A hibrid felhő által a fizikai vezérlésekre jellemző korlátok miatt a hangsúly nagy része a kifinomult technikai vezérlésekre esik, amelyek a hibrid felhő központosított felügyeleti rendszerén keresztül működtethetők. A legfontosabb technikai ellenőrzések a titkosítás, az automatizálás, az összehangolás, a beléptetés ellenőrzése és a végpont biztonsága.

Titkosítás

Az adatok titkosításával csökkentheti az illetéktelen felhasználás kockázatát, még akkor is, ha valamelyik szerverét kompromittálták. Többféle módon is titkosíthatja az adatokat, akkor is, ha csak tárolva, vagy ha mozgásban vannak (ekkor a kockázat jóval magasabb). A titkosítási módszerek folyamatosan fejlődnek, de mindegyikük feláldoz valamennyit vagy a sebesség, vagy a rugalmasság oltárán, ezért fontos, hogy a titkosítási módszerek kiválasztásakor vegyék figyelembe az adatok érzékenységét és felhasználását.

Automatizálás

Az automatizálás jelentős előnyöket kínál a kézi biztonsági megfigyeléssel és javítással szemben. Különösen lehetővé teszi a kockázatokra való felkészülést , ahelyett, hogy reagálna rájuk, olyan szabályok és folyamatok létrehozásával, amelyek sokkal könnyebbé teszik a megfelelés és a biztonsági auditok kezelését. Ez számos létfontosságú folyamatra elvégezhető, beleértve a környezetek megfigyelését , javítások alkalmazását és egyebeket.

Orkesztráció

Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy az egyes automatizált folyamatokat egyetlen egységként kezeljék és strukturált módon telepítsék sablonok használatával. Ez lehetővé teszi, hogy "welcome" szabványosítási réteget vezessen be a biztonságba, élvezve a hibrid felhő teljes rugalmasságát, miközben biztosítja, hogy a rendszer minden része megfeleljen az Ön irányelveinek.

Hozzáférés-szabályozás

Ha a hálózatra, az adatokra és az infrastruktúra-hozzáférésre "zéró bizalom" szabályzást alkalmaz, a hozzáférés korlátozása hatékony eszköz lehet azok számára, akiknek valóban szükségük van rá. Különösen a többlépcsős hitelesítés (MFA) megköveteli hogy bizonyítsa, milyen és mennyire biztonságos az eszköze, azon kívül, hogy ki is Ön, mihez férhet hozzá és mihez nem.

Adatmentés

A biztonság nemcsak az adatok titkosságát és integritását, hanem azok elérhetőségét is magában foglalja. Noha máshol részletesebben leírják, a hatékony biztonsági mentési és folytonossági megoldások ugyanolyan fontosak biztonsági szempontból is, hogy mindig hozzáférhetőek legyenek a kulcsfontosságú rendszerek és adatok.

Hibrid felhő folytonosság és helyreállíthatóság

9. Hibrid felhő folytonosság és helyreállíthatóság

A nyilvános- és a magánfelhő hibrid környezetben történő kombinálásával Ön növeli az üzleti folyamatosság és a biztonság egyensúlyának képességét. A hibrid lehetővé teszi a szolgáltatások magas rendelkezésre állását a továbbfejlesztett helyreállítási idő (RTO) és helyreállítási pont objektívek (RPO) mellett, így a rendszereit szükség esetén maximális sebességgel és minimális idő-, adat- vagy szolgáltatásveszteséggel lehet helyreállítani.

Hogyan?

A hibrid felhő használatának legfontosabb előnye az üzleti folytonosság szempontjából, hogy maximalizálja a magán- és a nyilvános felhők fő erősségeit, miközben minimalizálja azok gyengeségeit. A privát felhő ideális olyan kritikus munkaterhelésekhez, amelyek a legnagyobb teljesítményt, biztonságot és rendelkezésre állást igénylik. A nyilvános felhő kiemelkedően költséghatékony méretarányos elosztott munkaterheléseknél, mint például a front-end, a web, a tárolás és a médiaszolgáltatások.

Ezeknek a felhőszolgáltatásoknak a kombinálása lehetővé teszi az üzleti folytonosság igény szerinti testreszabását, elkerülve a magas rendelkezésreállással járó hagyományos költségeket, ideértve a második adatközpontot, további hardvereket és licenceket. Tehát úgy, hogy kevesebb dedikált erőforrásnak kell rendelkezésre állnia és az erőforrások igény szerint indulnak, ha a munkaterhelés a csúcsra ér. Az RTO-k és RPO-k optimalizálása a helyreállításra mellett ugyanazokat a folyamatokat használhatja a tesztek, a tréningek, a frissítések, a javítás, a sebezhetőség, a biztonság és más helyzetek kezelésére.

A Real.Com-94 felhős csapata egyedülálló javaslatának része, hogy zökkenőmentesen integrálja a hibrid felhőt olyan on-premise régi (legacy) vagy nem-Intel platformokhoz, melyeket a publikus felhő alap esetben nem támogatna. Ez lehetővé teszi, hogy teljes mértékben kihasználhassa meglévő, felhőhiányos vagy nem megfelelő infrastruktúráját, valamint a hibrid felhő összes erősségét, és egyetlen integrált üzletmenet-folytonossági megoldással rendelkezzen, amely biztosítja az Ön biztonságát, elérhetőségét, Recovery Time Objective (RTO) és Recovery Point Objective (RPO) céljait.

10. Felhőszolgáltató kiválasztása

Jellegéből adódóan a hibrid felhő több szolgáltatóra vonatkozik, és az állami és a magánszolgáltatók megfelelő kombinációjának megtalálása döntő fontosságú lesz a remélt előnyök, költségelőnyök és stratégiai lendület elérése szempontjából.

De ez a követelmény a bonyolultság és a zavartság egyik fő oka is lehet, valamint potenciális akadályt jelenthet egy hibrid átalakulás megkezdésében. Mely nyilvános és magánfelhő-beszállítók felelnek meg legjobban az Ön igényeinek, és hogyan koordinálja mindet, valamint a csatlakozást, a biztonságot, az alkalmazás-interfészeket és az összes többi követelményt?

Mullticloud felhő kapcsolódás

Nyilvános felhőpartner kiválasztása

Akár egy menedzselt szolgáltatási partnerrel dolgozik együtt, akár nem, ki kell választania egy-, vagy akár több felhőszolgáltatót. A két legmagasabb szintű publikus felhőszolgáltató közül, Microsoft Azure, az Amazon Web Services (AWS) és a Google Cloud - legalább az egyik valószínűleg szerepelni fog a végső opciók között. Körültekintő döntés szükséges, hogy melyikük lesz az alkalmazások és adatok legjobb kezelője - főleg, mert ez a döntés elkövetkező években befolyásolja a hálózati teljesítményt.

Egy dolgot szem előtt kell tartani, hogy az Azure, mint Microsoft termék, különösen kompatibilis a Windows rendszerrel. Ezzel szemben az AWS számos más platformmal, alkalmazással és nyelvvel működik jobban, beleértve a Kubernetes-t, a Lambda-t és a Dynamo DB-t.

A menedzselt szolgáltatóval (MSP) való együttműködés előnyei

Annak érdekében, hogy a hibrid felhő összes előnyeit élvezhesse, minimalizálva a nehézségeket és ráfordításokat, érdemes együttműködni egy olyan partnerrel, aki testreszabott, végpontok közötti tervezést, kivitelezést, és ha szükséges, folyamatos irányítást biztosít az új hálózat számára.

Microsoft Silver Partner - Small and Midmarket Cloud SolutionsA Microsoft Silver Partner kompetenciával rendelkező Real.Com-94 felhős csapata szorosan együttműködik Önnel üzleti igényeinek és prioritásainak megértése érdekében azért, hogy együtt képesek legyünk egy működő rendszerré integrálni az elérhető megoldásokat.

separator

Keressen bennünket egy ingyenes konzultációért:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.   ||   06 (30) 525-2969

separator

Együttműködés és a Microsoft 365

Tekintse meg akciós M365 office Basic / Standard / Premium / Apps ajánlatunkat!


M365 - A tökéletes produktivitás bárhol, bármely eszközön biztonságosan, olvasson a Microsoft 365 alapú munkaterületekről.

Outlook és Exhange online. Intelligensebb üzenet és naptárkezelés, SPAM szűrt és vírusírtott levelezés.

Onedrive és Sharepoint Információmegosztás és Közös munkavégzés. Hatékony és modern dokumentum tárolás és megosztás.

A részletek itt: Együttműködés és a Microsoft 365 (pdf)

CIO-dilemma:

felhő vagy nem felhő, ez itt a kérdés

A 2020-as év egyértelműen elhozta az áttörést: több, eddig szkeptikus partnerünk felhős migrációját segítettük a pandémia alatt, hogy szolgáltatásaikat, folyamataikat és működésüket zökkenőmentesen biztosítani tudják. Bizonyos esetekben ez inkább kényszer volt, mintsem tudatos döntés végeredménye, és a kényszer megosztja az IT-vezetőket is. A hibrid felhő előnyeiről, hátrányairól és a hibrid felhő infrastruktúráról olvasson többet itt:
Hibrid felhő migráció

Windows Virtual Desktop promó

30% kedvezmény jár 90 napig
az új ügyfeleknél indított D és Bs szérián beüzemelt Windows Virtual Desktop környezetek compute költségéből
- Az év végéig tartó promóciós időszakban történő aktiváció esetén
- Csak D és Bs szériás virtuális gépekre vonatkozik és január 1. előtt nem lehetett az előfizetésben WVD
- meghívó link: https://bit.ly/3z0dbWM - A részletekért hívjon bennünket most:
+36 (30) 525-2969

Olvasson többet Azure hibrid felhős megoldásainkról!

Minősítéseink

Online látogatók

Oldalainkat 1185 vendég és 0 tag böngészi