Hibrid felhő megoldások kis- és középvállalatoknak

Hibrid felhő infrastruktúrák

Hibrid felhő

Gondoljon egy kisebb, vagy közepes méretű mérnöki irodára, grafikai stúdióra, ahol a munkatársak akár vékony klienseken, akár kevésbé erős munkaállomásokon érik el az alkalmazás szerveren futó professzionális szoftvereket. Sokszor közösen dolgoznak ugyanazokon a fájlokon, illetve kép- és modell adatbázisokon, valamint mindezeket távolról, otthonról is el akarják érni. Gondoskodni szeretnének az adatok biztonságáról, de a napi munkában nem szeretnének várakozni a hatalmas fájlok le- és feltöltésére, vagyis nem akarnak mindent felköltöztetni a felhőbe. Ez egy tipikus példa arra, ahol egy hibrid felhős megoldás lehet az optimális IT infrastuktúra.

Másik példa: egy, a nyilvános felhőben üzemeltetett webhely összeköthető egy rendkívül biztonságos adatbázissal, amely a magánfelhőben (vagy helyszíni adatközpontban, on-prem) működik.

A hibrid felhő a privát felhő és a publikus felhő kombinációja, amelyben minden alkalmazást a leginkább megfelelő helyen futtathat. Tehát az on-premise, vagyis lokális szerver(ek) összekapcsolása a felhővel.

Az on-premise adattárolás akkor is elvárás lehet, ha vannak olyan adatai, amelyeket nem tárolhat a felhőben (például jogi és/vagy adatvédelmi okokból). Rendelkezhet például olyan adatokkal, melyeket törvényi szabályzás miatt nem lehet nyilvánosan elérhetővé tenni (például egészségügyi adatok), amelyeket ezért privát adatközpontban kell tárolni. Esetleg lehetnek olyan régi "legacy" alkalmazásai, amelyek öregebb hardvereken futnak, és nem frissíthetők. Ebben az esetben a régi rendszer továbbra is futtatható helyileg, de a hitelesítéshez és a tároláshoz a nyilvános felhőhöz kell csatlakoztatni azt.


Hibrid felhő koncepció

Előnyök

A hibrid felhő infrastruktúrának számos előnye van:

 • Az elavult hardveren vagy operációs rendszeren futó rendszerek továbbra is elérhetők maradnak (legacy szoftverek, applikációk)
 • Rugalmasan szétválasztható a helyileg és a felhőben futtatott alkalmazások köre
 • Kihasználhatja a nyilvánosfelhő-szolgáltatók által kínált és a méretgazdaságosságból származó előnyöket, ha úgy a szolgáltatások és az erőforrások olcsóbbak, ellenkező esetben pedig kiegészítheti ezeket saját berendezéseivel
 • Használhatja saját berendezéseit a biztonsági és a megfelelőségi követelmények kielégítésére és az örökölt alkalmazásokhoz, ha a környezetet teljes mértékben Ön szeretné felügyelni

Hátrányok

Néhány fontos szempont, amelyet érdemes figyelembe venni:

 • Drágább lehet, mint ha csak publikus felhő modellt választana, mivel ez előzetes CapEx-költségeket, vagyis beruházást is jelenthet, amennyiben még nem áll rendelkezésre a saját szerver, illetve adatközpont
 • A kialakítása és kezelése bonyolultabb lehet, mint egy csak publikus, vagy csak privát felhő infrastruktúra esetében
Hibrid felhő kiválasztása
separator

Többet tudunk segíteni, mint gondolná!

Természetesen segítünk az on-premise hardver elemek (szerverek, tárolók, NAS-ok) kiválasztásában, leszállításában, installálásában és üzembe helyezésében. De ezen túl egy költséghatékony hibrid felhő modell megalkotásában is, ahol természetesen figyelembe vesszük a rendelkezésre álló költségvetést, valamint a biztonsági, skálázási és karbantartási igényeket. Tipikusan két irányba szoktuk terelni partnereinket a valós igényektől függően:

 • Microsoft CSPMicrosoft Azure hibrid felhő megoldás kialakítása - minősített és tapasztalt Microsoft CSP (Cloud Solution Provider) partnerként üzemeltetési szinten ismerjük az Azurban rejlő lehetőségeket és le tudjuk fordítani egy iroda, vagy kisvállalkozás szükségleteire.

 • Amazon AWS hibrid felhő kialakításában együtt tudunk működni a téma specialistájával, a TC2 csapattal, akik AWS Advanced Consulting Partnerként tökéletesen ismerik az AWS-ben rendelkezésre álló erőforrásokat, applikációkat, biztonsági megoldásokat, illetve azok kiaknázását, összekapcsolását a lokális adatközponttal.

Hibrid felhő menedzsment
separator

Hybrid Cloud projektmenedzsment, tanácsadás

 • Teljes körű informatikai projektmenedzsment
 • Informatikai stratégia kialakítása, budget tervezés

On-premise és Hybrid Cloud üzemeltetés

 • Felhő, illetve hibrid felhő alapú IT infrastruktúra kialakítása, üzemeltetése
 • HelpDesk, ServiceDesk szolgáltatás
 • Monitoring szolgáltatások
 • Szerverek, adatközpontok teljes körű támogatása
 • Rendszergazdai szolgáltatások
 • Cost Management támogatás - segítünk lefaragni az üzemeltetési költségeket: olvassa el, mi a 10 tipikus Microsoft Azure költségcsökkentési módszer

Hardver és Szoftver kereskedelem

 • Szerver, kliens, hálózati aktív eszközök, ITSM megoldások
 • Felhő alapú licencek szolgáltatása: Microsoft Cloud Solution Provider (CSP)
 • Hosting licencek szolgáltatása: Microsoft SPLA
 • On-Premise szoftver licencek értékesítése, szaktanácsadás

Bizonyos feladatok, applikációk Microsoft Azure felhőbe migrálása

A felhőbe migrálás célja nem csupán a skálázhatóság és a biztonság javítása. Fontos a pénzügyi rugalmasság növekedése is, amely a hagyományos előzetes fizetésű modellről egy rugalmasabb, használatalapú fizetéses modellre való áttérésnek köszönhető.

Microsoft Silver Partner - Small and Midmarket Cloud SolutionsA Microsoft Silver Partner kompetenciával rendelkező Real.Com-94 felhős csapata szorosan együttműködik Önnel üzleti igényeinek és prioritásainak megértése érdekében azért, hogy együtt képesek legyünk egy működő rendszerré integrálni az elérhető megoldásokat.

separator

Keressen bennünket egy ingyenes konzultációért:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.   ||   06 (30) 525-2969

separator

Együttműködés és a Microsoft 365

Tekintse meg akciós M365 office Basic / Standard / Premium / Apps ajánlatunkat!


M365 - A tökéletes produktivitás bárhol, bármely eszközön biztonságosan, olvasson a Microsoft 365 alapú munkaterületekről.

Outlook és Exhange online. Intelligensebb üzenet és naptárkezelés, SPAM szűrt és vírusírtott levelezés.

Onedrive és Sharepoint Információmegosztás és Közös munkavégzés. Hatékony és modern dokumentum tárolás és megosztás.

A részletek itt: Együttműködés és a Microsoft 365 (pdf)

CIO-dilemma:

felhő vagy nem felhő, ez itt a kérdés

A 2020-as év egyértelműen elhozta az áttörést: több, eddig szkeptikus partnerünk felhős migrációját segítettük a pandémia alatt, hogy szolgáltatásaikat, folyamataikat és működésüket zökkenőmentesen biztosítani tudják. Bizonyos esetekben ez inkább kényszer volt, mintsem tudatos döntés végeredménye, és a kényszer megosztja az IT-vezetőket is. A hibrid felhő előnyeiről, hátrányairól és a hibrid felhő infrastruktúráról olvasson többet itt:
Hibrid felhő migráció

Windows Virtual Desktop promó

30% kedvezmény jár 90 napig
az új ügyfeleknél indított D és Bs szérián beüzemelt Windows Virtual Desktop környezetek compute költségéből
- Az év végéig tartó promóciós időszakban történő aktiváció esetén
- Csak D és Bs szériás virtuális gépekre vonatkozik és január 1. előtt nem lehetett az előfizetésben WVD
- meghívó link: https://bit.ly/3z0dbWM - A részletekért hívjon bennünket most:
+36 (30) 525-2969

Olvasson többet Azure hibrid felhős megoldásainkról!

Minősítéseink

Online látogatók

Oldalainkat 44 vendég és 0 tag böngészi