Megjelent és tarol a Browser in the Browser (BITB) nevű adathalász technika, amely már kormányzati szerveket, köztük Ukrajnát is célba vette. Tudja meg, hogyan védekezhet ez ellen az új fenyegetés ellen!

A hitelesítő adatok, jelszavak iránti adathalászat gyakori fenyegetés, évek óta létezik. Különböző social engineering technikákat használ arra, hogy rávegye a gyanútlan felhasználót, hogy kattintson egy linkre vagy nyisson meg egy dokumentumot, és adja meg a hitelesítő adatait, amelyek aztán a közvetlenül támadóknál landolnak. Most egy új adathalász technikát leplezett le nemrégiben egy "mr.d0x" néven ismert behatolástesztelő és biztonsági kutató a weboldalán.

Bővebben: "Browser in the Browser" támadások - új és pusztító adathalász technika

Windows Server 2022 Standard upgrade Datacenter verzóra

A Windows Server 2016/2019/2022 telepítése után bármikor frissítheti a szerver operációs rendszert a magasabb verzióra. Ez azt jelenti, hogy lehetőség van a Windows Server 2016, 2019, vagy 2022 Standard-ról Datacenter verzióra történő frissítésére.
A feladat elvégzéséhez használja a Windows PowerShell-t!

Először a DISM parancs segítségével megjeleníthetjük az aktuális verziót:

PS > DISM /online /Get-CurrentEdition
DISM segédprogram - aktuális verzó

Semmi meglepetés, a Windows Server verzója "Standard".

Bővebben: Windows Server 2022 Standard frissítése Datacenter kiadásra

Hogyan licencelhető a Windows Server 2022?

A korábbi Windows Server 2016 és 2019 verziókhoz hasonlóan a legújabb Windows Server 2022 szoftver licencelése is magonként történik. Legalább 16 magot kell licencelni, még akkor is, ha a kiszolgáló ennél kevesebb maggal rendelkezik - és minden további magot ezután a (külön megvásárolható) "További magok" ("Additional Cores") csomagokon keresztül kell/lehet licencelni. Például egy duplaprocesszoros, egyenként 16-magos processzorral rendelkező szerver esetében összesen 32 magot kell licencelni. Külön kérdés az OSE (operációs rendszer-környezet), vagyis a virtuális gépek licencelése.Bővebben: Windows Server 2022 licencelési útmutató

Microsoft Office, M365A Microsoft bevezette a "New Commerce Experience"-t (NCE), amely a viszonteladó partnerek számára egy sokkal agilisabb módot jelent a Microsofttal való üzletkötésre. Az elképzelés az volt (és az is), hogy egyszerűsítsék a licencvariációkat és könnyebbé tegyék a szoftverek beszerzését.

A Perpetual (örökös) szoftverek az NCE-n keresztül minden CSP közvetett szolgáltató/viszonteladó, így számunkra is elérhetővé válnak. Az ilyen típusú licencek értékesítéséhez nem lesz szükség további megállapodások aláírására. Ez kevesebb papírmunkát jelent, ami szerintem szuper jó dolog!
Bővebben: Az MS Open License Program (OLP) megszűnik. Mit is jelent ez?

Minősítéseink

Online látogatók

Oldalainkat 441 vendég és 0 tag böngészi