DNS rekordok lekérdezése

A DNS rekordok különböző típusai

 1. A rekord: A legalapvetőbb rekord típus, más néven címrekord, IPv4-címet ad egy domain- vagy aldomainnévhez. Ez a rekord a domain nevet egy IP-címre irányítja.
 2. AAAA rekord: Az állomásnevet egy 128 bites IPv6-címre képezi le. Sokáig a 32 bites IPv4-címek szolgáltak egy számítógép azonosítására az interneten. Az IPv4 limitációi miatt azonban létrehozták az IPv6-ot. A négy "A" betű (AAAA) azt jelzi, hogy az IPv6 négyszer nagyobb címtartomány, mint az IPv4.
 3. CNAME rekord: más néven kanonikus név rekord, egy domain név aliasát hozza létre. Az alias domain vagy aldomain megkapja az eredeti domain összes DNS-rekordját, és általában aldomainek társítására használják a meglévő fődomainhez.
 4. MX rekord: Más néven Mail Exchange rekordok, megmondja, hogy mely levélváltó szerverek felelősek az e-mail továbbításáért a megfelelő célállomáshoz vagy levelező szerverhez. Részletes elemzéshez használja pl. a MX Record Lookup eszközt.
 5. NS rekord: más néven Névkiszolgáló rekordok, az adott tartomány DNS rekordjainak kezelésében és közzétételében illetékes névkiszolgálókra mutat. Ezek a DNS-kiszolgálók az adott domainnel kapcsolatos bármely lekérdezés kezelésében mérvadóak.
 6. PTR rekord: Más néven Pointer rekord, az IPv4 vagy IPv6 címet a gépének hostnevére irányítja. Ez egy fordított DNS-rekordot, vagy rDNS-rekordot biztosít azáltal, hogy egy IP-címet a kiszolgáló hostnevére mutat. Használja a Reverse IP Lookup eszközt, ha tesztelni szeretné a PTR rekordot.
 7. SRV rekord: más néven szolgáltatásrekord, amely jelzi, hogy a domain milyen konkrét szolgáltatásokat és portszámokat üzemeltet. Az olyan internetes protokollok, mint az Extensible Messaging and Presence Protocol (XMPP) és a Session Initiation Protocol (SIP) gyakran igényelnek SRV-rekordokat.
 8. SOA rekord: más néven Start of Authority rekordok, lényeges információkat tartalmaz a domainről, mint például a domain irányadó névszerverének fő csomópontjának azonosítása, a domain adminisztrátor e-mail címe, a DNS zóna sorszáma stb.
 9. TXT rekord: lehetővé teszi a weboldal adminisztrátorának, hogy tetszőleges szöveget illesszen be a DNS rekordba.
 10. CAA rekord: más néven hitelesítésszolgáltatói engedélyezési rekord, a domain digitális tanúsítványainak kiadására vonatkozó nyilvános szabályzatot tükrözi. Ha a domainhez nem létezik CAA rekord, bármelyik tanúsító hatóság kiállíthat SSL tanúsítványt. Ezzel a rekorddal azonban korlátozhatja, hogy melyik hitelesítésszolgáltató jogosult digitális hitelesítéseket kiállítani a tartománya számára.
 11. DS rekord: Más néven Delegation Signer rekord, amely az Ön nyilvános kulcsának egyedi karaktereiből és a kapcsolódó metaadatokból áll, mint például a Key Tag, Algorithm, Digest Type és a Digest nevű kriptográfiai hash-érték.
 12. DNSKEY rekord: más néven DNS kulcsrekord, amely olyan nyilvános aláíró kulcsokat tartalmaz, mint a Zóna aláíró kulcs (ZSK) és a Kulcs aláíró kulcs (KSK). A DS és a DNSKEY rekordok a DNS-kiszolgáló által visszaküldött DNS-rekordok hitelességét érvényesítik.

Együttműködés és a Microsoft 365

Tekintse meg akciós M365 office Basic / Standard / Premium / Apps ajánlatunkat!


M365 - A tökéletes produktivitás bárhol, bármely eszközön biztonságosan, olvasson a Microsoft 365 alapú munkaterületekről.

Outlook és Exhange online. Intelligensebb üzenet és naptárkezelés, SPAM szűrt és vírusírtott levelezés.

Onedrive és Sharepoint Információmegosztás és Közös munkavégzés. Hatékony és modern dokumentum tárolás és megosztás.

A részletek itt: Együttműködés és a Microsoft 365 (pdf)

Minősítéseink

Online látogatók

Oldalainkat 669 vendég és 0 tag böngészi