Optimális hardver mérnöki és grafikai munkaállomásokhoz

Architecture, Engineering & Construction (AEC) optimalizált munkaállomások
Ha a részletes építészeti, mérnöki és építőipari modellek határidőn belüli elkészítése elengedhetetlen az Ön vállalkozásának sikeréhez, akkor gyorsítsa fel a különböző AEC szoftveralkalmazásai teljesítményét a Real.Com-94 mérnöki munkaállomásaival!
Architecture Engineering Construction

A szoftverek kritikus jelentőséggel bírnak minden építész, mérnöki vagy építőipari szakember napi munkájában. Így függetlenül attól, hogy projektek befejezésére, ügyfelek kiszolgálására vagy üzleti célok elérésére használják, az AEC közösség sikere nagyban függ a feladatra optimalizált hardvertől.

A CAD szoftverek lehetővé teszik az AEC felhasználók számára, hogy részletes modelleket készítsenek, míg más platformokat alkalmasak ezeknek a terveknek a textúrázott 3D-s képi megjelenítéséhez, rendereléséhez, illetve még több szoftver eszköz létezik a projektmenedzsment támogatására, amelyet az AEC szakemberek használnak a kritikus feladatokhoz és munkafolyamatokhoz.

Az AEC felhasználóknak a legújabb professzionális szoftverekre van szükségük - ezekhez viszont dedikált építészi és mérnöki munkaállomások kellenek, amelyek képesek támogatni ezeket a különböző erőforrás-intenzív alkalmazásokat.

Akkor tekintsük át a különböző építészi és mérnöki szoftveres feladatok különböző hardverigényeit!

Archicad workstation

ARCHICAD - 3D Modeling

Archicad logoA Graphisoft ARCHICAD továbbra is az egyik legnépszerűbb CAD szoftvercsomag az építészet, a mérnöki és az építőipari szakemberek számára. A 3D modellezési folyamatok jelentős hardver erőforrásokat igényelnek. Különösen a háttérfolyamatok az ARCHICAD-ban jelentősen kihasználják a több CPU-magot, így a 8 magos, vagy még magasabb magszámú processzor-kapacitás lényegessé válik ezen műveletek futtatásához. A háttérfeldolgozás segíti a teljesítményt, a nagy és komplex modellek navigálását és megjelenítését. Emiatt javasolt a nagyobb memória méret (32/64/128GB fizikai RAM), amely jelentősen felgyorsíthatja a háttérfeldolgozást. separator line

Autocad workstation

AutoCAD - 2D Design

AutoCad logoAz AutoDesk AutoCAD-je lényegében egyszálú alkalmazás.
Ez azt jelenti, hogy a munkaállomáson lévő CPU-magok száma nem számít annyira, mint a CPU-magok sebessége, legmagasabb órajele. Az optimális AutoCAD munkaállomás a csúcsteljesítmény elérése érdekében nem több, mint 8 magos, ám 4.7GHz-es órajelig túlhúzott processzorral szerelt, 64, vagy 128 GB memóriával és két GPU-val rendelkezik, amelyek támogatják a dokumentációs- és a design munkafolyamatokat egyaránt.

AutoCAD - 3D Modeling

Amellett, hogy az AutoCAD-et elsősorban 2D-s tervek készítésére használja, az AEC szakembereknek természetesen 3D modellek készítésére is alkalmas munkaállomásra van szükségük. Az AutoCAD vizualizáció lehetővé teszi szinte bármilyen design létrehozását és bemutatását. Az olyan eszközökkel, mint a felszíni-, a szilárd- és a háló modellezés, 3D modelleket készíthet a 2D rajzokból, és egyszerűbben, érthetőbben demonstrálhatja terveit az érdekelt feleknek.
Fontos megjegyeznünk, hogy az AutoCAD egy CPU frekvencia-függő kötött alkalmazás, tehát a legjobb AutoCAD által ajánlott hardvert egyszálú munkafolyamatokra optimalizáljuk, azaz olyan munkaállomást ajánlunk, melyben kevesebb CPU magot hajtunk, de nagyobb sebességgel. separator line

Lumion workstation

Lumion rendering - az optimális konfiguráció

Egy Lumion-renderelt modell megtekintésekor a látvány annyira reális, texturált és tökéletes, hogy a Lumion-nal való interakciót hasonlóvá teszi egy csúcskategóriás PC-játékkal. Valóban, hasonlóan ezekhez a játékokhoz, a Lumion is akkor működik a legjobban, ha a grafikus kártya 6000 vagy annál magasabb PassMark pontszámmal rendelkezik (pl. NVIDIA GeForce RTX 2080 és RTX 2070).

De nem csak erős grafikus kártyák szükségesek a Lumion funkcióinak optimalizálásához. Olyan Lumion munkaállomásra van szükség, amely úgy van konfigurálva, hogy támogassa az egyszálú munkafolyamatokat és a magas nézetablak képkockasebességét, amely lehetővé teszi az ilyen valósághű látványt. A többszálas (egyszerre több CPU-magot használni tudó) feladatokkal ellentétben, a Lumion-munkafolyamatok a megnövelt CPU-sebességet tudják igazán kihasználni. Az ajánlott Lumion hardver alapja egy nyolcmagos Intel W-2245 Xeon CPU, amely a Turbo Boost 3.0 Max által túlhajtható 4,7 GHz-re, és legfeljebb két professzionális GPU-t tartalmaz. separator line

3D renderelés

Egy teljes éjszakát kell várnia egy 3D renderelésre?!

-------------------------------
Cinema 4D, Maxon
-------------------------------
3D Studio Max, AutoDesk
-------------------------------
Lumion, Act-3D BV
-------------------------------
SketchUp, Trimble
-------------------------------

Egy ténylegesen nagyteljesítményű munkaállomáson nagyságrendekkel rövidebb idő alatt is megtörténhetne a folyamat. Ezzel időt és áramot takarít meg és egy napon belül jóval több renderelési feladat is végrehajtható.

Forduljon hozzánk bizalommal és segítünk kiválasztani az adott feladatra optimalizált workstation-t és kiszámítani az ROI-t (Return Of Investment), vagyis a megtérülési időt!

---------------------------------
ArchiCAD, Graphisoft
---------------------------------
AutoCAD, AutoDesk
---------------------------------
Revit, AutoDesk
---------------------------------
Olvasson többet a különböző professzionális design szoftverekre optimalizált workstation-okról: Optimális hardverek grafikai munkaállomásokhoz

Minősítéseink

Servergarden Hosting

Servergarden logo

Online látogatók

Oldalainkat 1176 vendég és 0 tag böngészi