A Microsoft közzétette a Windows 365 Cloud PC árazását

Microsoft Windows 365 ablakokA Microsoft már bejelentette új Windows 365 szolgáltatását, de a vállalat közölte, hogy az árképzési lehetőségekről nem beszélnek a Cloud PC -k 2021. augusztus 2.-i indulásáig. Időközben a Microsoft akaratlanul is (vagy épp akarva?!) feltárta az egyik árképzési lehetőséget, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy virtuális Windows PC -t használjanak a felhőben havi 31 dollárért felhasználónként.

Gyakorlati Windows 365 tippjeink:

Kinek javasoljuk a W365 Cloud PC-t?
  • Jellemzően kisebb, 1-10 fős vállalkozásoknak (Windows 365 Business, magyarul W365 Vállalati verzió)
  • Olyan szervezeteknek akik még nem próbálták az Azure-t
  • Egyáltalán nem rendelkeznek desktop virtualizációs tapasztalattal
  • Akik korábban már használtak Microsoft Endpoint Manager-t fizikai desktopok felügyeletére
  • Ahol a végfelhasználóknak local admin jogosultságra van szüksége
  • Azoknak akik minimum 56 órát használják egy héten (tehát minden nap, pl. hétvégén is)
Nem ismert magára az előző pontokban? Akkor inkább az Azure Virtual Desktop-ot ajánljuk.

Az árazási lehetőség a Microsoft Inspire konferencián derült ki, mivel a vállalat bemutatta, hogyan regisztrálhatnak a vállalkozások a szolgáltatásra. A 31 dolláros havi előfizetéshez a Microsoft két CPU magot, 4 GB RAM-ot és 128 GB tárhelyet kínál. Ez a Windows 365 Business opció része, amelyet 300-nál kevesebb felhasználóval rendelkező vállalkozások számára tettek elérhetővé.

„Ez az ár csak egy SKU -ra vonatkozik. A Microsoftnak számos további lehetősége lesz, mind a konfigurációkat, mind az árakat illetően, amelyeket meg fog osztani, amikor a termék augusztus 2.-án általánosan elérhetővé válik ” - mondta a Microsoft szóvivője a The Verge -nek adott nyilatkozatában.


Windows 365 Cloud PC 1

Ez nem a legolcsóbb lehetőség, mivel a Microsoft egyetlen CPU magot, mindössze 2 GB RAM-ot és 64 GB tárhelyet is kínál alacsonyabb áron. Nem világos, hogy ugyanazon Cloud PC specifikációk vállalati verzióinak ára megegyezik-e az üzleti verziókkal, vagy van-e kedvezmény a nagyobb szervezetek számára.

Nehéz ezt az árazást összehasonlítani a Microsoft Azure Virtual Desktop kínálatával vagy akár olyan versenytársakkal, mint a Citrix és az Amazon WorkSpaces, mivel általában további díjat kell fizetni a felhasznált számítási teljesítményért vagy sávszélességért. A Microsoft úgy tervezte meg a Windows 365 rendszert, hogy a vállalkozások könnyen hozzáférjenek, és az árképzési struktúra tartalmazza az összes licencjogosultságot, használatot és számítást.

Rendelje meg most a legmegfelelőbb M365 Office üzleti alkalmazáscsomagokat:
2021. nov. 01–30. között 10% licencdíj kedvezménnyel!

Érdekel ez az ajánlat!

A Citrix havi 30 dollárért kínál virtuális asztali hozzáférést, de az árak a szerződés időtartamától és a felhasználók számától függően változnak. Az Amazon virtuális Windows PC -t kínál két CPU-val, 4 GB memóriával és 50 GB tárhellyel havi 35 dollárért.


Windows 365 Cloud PC 2

A Microsoft W365 Cloud PC-k lenyűgöző internetkapcsolaton "ülnek", 10Gbps letöltési és 4Gbps feltöltési sebességgel. A Microsoft azt is megvizsgálja, hogy a videókat és más multimédiás fájlokat át lehet-e irányítani a virtuális munkamenetek során. Természetesen a Windows 365 használatának legjobb módja egy meglévő Windows PC-ről való csatlakozás, mivel olyan funkciók, mint a több monitor (legfeljebb 16), az USB és a a Teams AV átirányítása, valamint a szkennerek támogatása csak akkor érhetők el, ha Windows-ról csatlakozik a felhasználó.


Windows 365 Cloud PC 3

Minősítéseink

Online látogatók

Oldalainkat 1270 vendég és 0 tag böngészi