Az MS Open License Program (OLP) megszűnik. Mit is jelent ez?

Microsoft Office, M365A Microsoft bevezette a "New Commerce Experience"-t (NCE), amely a viszonteladó partnerek számára egy sokkal agilisabb módot jelent a Microsofttal való üzletkötésre. Az elképzelés az volt (és az is), hogy egyszerűsítsék a licencvariációkat és könnyebbé tegyék a szoftverek beszerzését.

A Perpetual (örökös) szoftverek az NCE-n keresztül minden CSP közvetett szolgáltató/viszonteladó, így számunkra is elérhetővé válnak. Az ilyen típusú licencek értékesítéséhez nem lesz szükség további megállapodások aláírására. Ez kevesebb papírmunkát jelent, ami szerintem szuper jó dolog!

Az Open License Program (OLP) viszont véget ér. Számít ez? Segítek megérteni.

separator line
Nyilván csak véletlen egybeesés lehet, hogy ez a "könnyebb módja a dolgok intézésének" éppen akkor történik, amikor a nyílt licencprogram (Open License Program) a nyugdíjazási dátuma előtt áll....

Microsoft OLP endsA Microsoft OLP program 2021. december 31.-én véget ér! 2022 januárjától a Szerver.Hu CSP programon keresztül örökös szoftverlicencek lesznek elérhetőek minden partnerünk számára.

A Microsoft örökös szoftverlicencek az "egyszer megvásárolni, örökké használni" típusú licencek. Ezek a Perpetual (örökös) szoftverlicencek számos asztali eszközt, infrastrukturális szolgáltatást, termelékenységi kiszolgálót és minden helyhez kötött szoftvert (pl. Windows 10 és 11, Office 2019 és Windows Server 2022) tartalmaznak.

Tudom, hogy a licencelési modellek változásairól olvasni talán nem a legmegragadóbb téma. De ha ez hatással lesz arra, hogy hogyan végzem a munkámat.... Szeretném tudni, hogy mi releváns és mi nem! Szóval, fussunk végig néhány tipikus kérdésen:

  • Miért kerülnek ezek a CSP-be?
  • Hogyan fog ez működni a CSP-n keresztül?
  • Milyen lehetőségeket hoz ez magával?

Miért kerülnek ezek a CSP-be?

Nos, a Microsoft világában két fő irányban haladnak a dolgok. Először is, úgy tűnik, hogy a világ a helyhez kötött rendszerektől a felhő felé mozdul el. Másodszor, az örökös használatról az előfizetéses módra való áttérés.

Ma a Microsoft Cloud Solutions Provider (CSP) programon keresztül olyan előfizetéses ajánlatokat vehetünk igénybe, mint az M365 és a használaton alapuló Azure Cloud platform. Minél többet tudunk tenni azért, hogy elérjük, kezeljük és használjuk ezt a bővülő portfóliót, annál jobban járunk mindannyian. A cél az, hogy egyszerűsítsük a licencállomány megvásárlásának, rendelkezésre bocsátásának és kezelésének módjait, a CSP-n keresztül történő vásárlás és az M365 Admin Center-en keresztül történő kezelés.

Hogyan fog ez működni a CSP-n keresztül?

Szerencsére elég egyszerű. Amikor megrendelést ad le az Szerver.Hu Cloud csapatánál, mi feldolgozzuk a megrendelést, intézzük a "papírmunkát" és minden mást a háttérben, így Önnek nem kell semmilyen munkát végeznie.

Ezután a licencek a Microsoft 365 Admin Centre-ben elérhetőként jelennek meg a végfelhasználó számára. Ez általában legfeljebb néhány órát vesz igénybe - tehát nem kell 48 órát várni arra, hogy a VLSC működésbe lépjen! Ilyen várakozási időre már senkinek sincs ideje. Az örökös licencek Szerver.Hu-n keresztül történő értékesítésével az összes előfizetést és licencet egyetlen csatornán és egyetlen platformon keresztül biztosíthatja, kezelheti és számlázhatja! A vásárlási folyamat egyszerűbbé válik, a licencek gyorsabb kiszállításával.

Milyen lehetőségeket hoz ez magával?

Röviden - hatékonyságot, agilitást és rugalmasságot! Megértjük, hogy nem minden vállalkozás áll készen arra, hogy áttérjen az előfizetéses szoftvermodellre. Azzal, hogy a CSP-programot örökös szoftverlicencekkel egészítjük ki, a CSP-partnerek megfelelhetnek ezen vállalkozások igényeinek. A régóta bevett "egyszer megveszem, nem pedig havonta bérlem" gondolkodásmód váltása nem mindenki számára egy olyan út, amelyet már megtett. Továbbá, mivel az OLP program 2021. december 31.-én véget ér, itt az ideje, hogy a Szerver.Hu, mint CSP-partneren keresztül kezdjenek vásárolni.

Ha ezen a ponton a végfelhasználó nincs meggyőződve arról, hogy az előre történő vásárlás a megfelelő megoldás, akkor egyszerűen és agilisan ott az előfizetéses megoldást. Például ahelyett, hogy megvásárolná a Windows Server 2022 Datacenter-t, USER CAL-okat és az MS SQL-licenceket, fontolóra veheti, hogy mindez az Azure Cloud szolgáltatás részeként is elérhető! El tudja képzelni, hogy tíz perc alatt létrehozhat egy felhőalapú SQL-adatbázist, amelynek licenceléséről gondoskodtak, és amely kevesebb mint tíz perc alatt használatba vehető? Mi igen, hiszen ezt most azonnal megteheti az Azure segítségével!

Összefoglalva...

Tehát, tessék! Bérelheti a tortát, vagy egy az egyben meg is eheti, mindkét lehetőség a rendelkezésére áll. Az ügyfelek három kategóriába sorolhatók: azok, akik előre vásárolnak, azok, akik inkább bérelnek, és azok, akik attól függően választanak, hogy melyiknek van a legtöbb kereskedelmi értelme.

Mi, a Szerver.Hu Cloud Team tagjai segítünk a megbeszélésekben, és a legjobb gyakorlatokkal kapcsolatos tanácsokkal szolgálunk.
Szeretne feltenni néhány kérdést? Szívesen meghallgatnám Önt: Írjon nekem a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

Köszönöm, hogy elolvasta, és remélem, hamarosan beszélgethetünk Önnel a Perpetual (örökös), vagy éppen a CSP előfizetéses szoftverekről!
Fésüs László | Azure műszaki vezető | Szerver.Hu Cloud

Minősítéseink

Online látogatók

Oldalainkat 71 vendég és 0 tag böngészi