Új Xeon W-3400 és W-2400 munkaállomás processzorok - klasszis megoldás a profiknak

Az új Intel Xeon W-3400 és Intel Xeon W-2400 munkaállomás processzorok óriási ugrást jelentenek a teljesítményben és kibővített platformképességekben.


Igazi újdonságok: Az Intel bejelentette az új Intel Xeon® W-3400 és Intel Xeon® W-2400 asztali munkaállomás processzorokat (kódnevük Sapphire Rapids), amelyek élén az Intel® Xeon® w9-3495X, az Intel valaha tervezett legerősebb asztali munkaállomás processzora áll. A professzionális alkotók számára készült új Xeon processzorok hatalmas teljesítményt nyújtanak a média- és szórakoztatóipar, a mérnöki és adattudományi szakemberek számára. Az áttörést jelentő új számítási architektúrával, a gyorsabb processzormagokkal és az új beágyazott többrétegű összekötő híd (EMIB) csomagolással a Xeon W-3400 és Xeon W-2400 processzorok sorozat példátlan skálázhatóságot tesznek lehetővé a nagyobb teljesítmény érdekében.

"Az Intel a nagy teljesítményű számítási teljesítmény és a sziklaszilárd stabilitás kombinációjával immár több mint 20 éve elkötelezett a legmagasabb minőségű munkaállomás platformok biztosítása mellett a professzionális PC-felhasználók számára. Az új Intel Xeon asztali munkaállomás-platformunkat egyedülálló módon úgy terveztük, hogy felszabadítsa a professzionális alkotók, művészek, mérnökök, tervezők, adattudósok és teljesítményfelhasználók innovációját és kreativitását - a mai legigényesebb munkaterhelések és a jövő professzionális munkaterheinek kezelésére egyaránt alkalmas."
Roger Chandler, Intel vice president and general manager, Creator and Workstation Solutions​, Client Computing Group

Miért fontos: A Xeon W-3400 és Xeon W-2400 processzorok olyan csúcskategóriás számítástechnikai alapot biztosítanak, amelyre a mai szakembereknek szükségük van a jövő számítástechnikájához. A DDR5 RDIMM memória, a PCIe Gen 5.0 és a Wi-Fi 6E támogatása biztosítja a szakemberek számára a jövő számítási munkaterheléséhez szükséges csúcstechnológiákat. Emellett az Intel vPro® vállalati technológia támogatása, valamint az ECC memória és a megbízhatósági, rendelkezésre állási és szervizelhetőségi (RAS) technológiák biztosítják a munkaállomás üzemidejének maximalizálását, hogy a szakembereknek ne kelljen a munkafolyamatok megszakadása miatt aggódniuk.

Intel Xeon Workstation CPU badges

Mit kínál: Az egy foglalatban akár 56 maggal is elérhető, csúcskategóriás Intel Xeon w9-3495X processzor újratervezett memóriavezérlővel és nagyobb L3 gyorsítótárral rendelkezik, amely akár 28%-os egyszálasés akár 120%-os többszálasteljesítménynövekedést biztosít az előző generációhoz képest. Az Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0-val akár 4,8 gigahertz működési frekvencia pedig hihetetlen számítási teljesítményt biztosít a professzionális felhasználók számára a mindennapi munkaterhelések során.

A platform további jellemzői:

  • Még 105 megabájt L3 gyorsítótár a nagyobb teljesítmény és adatkezelés érdekében.
  • A DDR5 RDIMM memória nyolc csatornás támogatása akár 4 terabájt memóriakapacitást és megnövelt memória-sávszélességet tesz lehetővé a nagy adathalmazok és memóriaigényes munkaterhelések számára.
  • Az ECC memória és a RAS technológiák támogatják a kritikus adatok nagyobb integritását és a rendszer megbízhatóságát.
  • A Xeon W-3400 processzorokon akár 112 CPU PCIe Gen 5.0 sáv és a Xeon W-2400 processzorokon akár 64 CPU PCIe Gen 5.0 sáv a több GPU, SSD és hálózati kártyák számára a szakemberek számára a konfiguráció rugalmasságát biztosítja a következő feladatuk teljesítéséhez.
  • Integrált Intel® Wi-Fi 6E a legújabb hálózati csatlakozási lehetőségekhez.
  • Komprehenzív túlhajtási támogatás a feloldott processzorokhoz – beleértve az iparágban elsőként alkalmazott DDR5 XMP 3.0 RDIMM memória túlhajtási funkciókat.
  • 3. generációs Intel® Deep Learning Boost (AMX, Bfloat16) jelentősen hatékonyabb mélytanulási gyorsítást biztosít a mesterséges intelligencia képzéséhez és következtetések levonásához.
  • Az Intel vPro vállalati technológiák a hardveresen továbbfejlesztett biztonsági funkciók, a firmware verzióvezérlés és a távoli kezelhetőség lehetővé teszi a rendszer egyszerű telepítését a vállalati környezetben.

Mikor lesz elérhető: A Xeon W-3400 és W-2400 munkaállomás processzorok már rendelkezésre állnak. Az Intel Xeon W processzorcsalád ajánlott fogyasztói ára 359 dollárnál kezdődik (Xeon w3-2423) és egészen 5889 dollárig terjed (Xeon w9-3495X).
Keressen bennünket, ha kifejezetten egy ilyen konfigurációra van szüksége!

3D renderelés

Egy teljes éjszakát kell várnia egy 3D renderelésre?!

-------------------------------
Cinema 4D, Maxon
-------------------------------
3D Studio Max, AutoDesk
-------------------------------
Lumion, Act-3D BV
-------------------------------
SketchUp, Trimble
-------------------------------

Egy ténylegesen nagyteljesítményű munkaállomáson nagyságrendekkel rövidebb idő alatt is megtörténhetne a folyamat. Ezzel időt és áramot takarít meg és egy napon belül jóval több renderelési feladat is végrehajtható.

Forduljon hozzánk bizalommal és segítünk kiválasztani az adott feladatra optimalizált workstation-t és kiszámítani az ROI-t (Return Of Investment), vagyis a megtérülési időt!

---------------------------------
ArchiCAD, Graphisoft
---------------------------------
AutoCAD, AutoDesk
---------------------------------
Revit, AutoDesk
---------------------------------
Olvasson többet a különböző professzionális design szoftverekre optimalizált workstation-okról: Optimális hardverek grafikai munkaállomásokhoz

Minősítéseink

Kingston Value RAM

Kingston Value RAM

Online látogatók

Oldalainkat 610 vendég és 0 tag böngészi