Hasznos és fontos információk az E-mail adathalászatról

adathalászat és a lándzsás adathalászatA spammerek különböző típusú megszemélyesítéseket használnak, az adathalászat és a lándzsás adathalászat növekvő problémájával néhány hasznos információt akarunk nyújtani, amelyek remélhetőleg megóvják a levelező szerverét, hálózatát és ügyfeleit.

Az E-mail szerverek és a levelező kliensek spam- és vírusszűrésén túl a felhasználóknak is képesnek kell lenniük azonosítani az adathalászati ​​kísérleteket.

separator line

Mi a különbség az adathalászat és a lándzsás adathalászat között?

Az adathalász e-maileket a nagyközönségnek küldik. Gyakran megszemélyesítik az állami ügynökséget, bankot, az IRS -t, a közösségi oldalakat vagy az üzleteket, mint például az Amazon.

A lándzsás adathalász e-mailek bizonyos személyeket céloznak meg. Önről vagy a vállalkozásáról szóló tényeket is tartalmazhatnak, hogy a bizalmába férkőzzenek. Úgy tűnik az e-mail, mintha olyan cégtől vagy személytől származna, akivel üzleti, vagy személyes kapcsolatban áll. A támadók gyakran személyes információkat gyűjtenek a célzott személyről, hogy növeljék a sikerességüket. Ez a technika messze a legsikeresebb az interneten, a támadások 91%-át teszi ki.

Az adathalászat és a lándzsás adathalászat rendkívül népszerű a számítógépes bűnözők körében, mert igen nagy százalékban sikerrel járnak.

Adathalász vagy lándzsás adathalász e-mail:

  • Ön nem kérte, nem egy válasz Önnek, hanem csak úgy "beesett" a postaládába.
  • Furcsa URL-eket és e-mail címeket tartalmaz.
  • Gyakran tartalmaz magyartalan kifejezéseket és helyesírási hibákat.
  • Általában olyan mellékleteket tartalmaz, amelyeket nem ismer legitimnek.
  • Olyan linket vagy e-mail címet tartalmaz, amelyet nem ismerősek Önnek.
  • Sokszor sürgős vagy fenyegető nyelvezetet használ.
adathalászat és a lándzsás adathalászat
separator line

Az adathalászat átlagos károkozása cégenként 1,6 millió dollár. Napjainkban ez a legfontosabb biztonsági probléma a vállalkozások számára:

  • minden harmadik vállalatot érint.
  • Az adathalász e-mailek 30%-a valóban megnyílik.
  • Az adathalászat az első számú és leghatékonyabb eszköz a ransomware és más rosszindulatú programok terjesztésére.
separator line

Kerülje el, hogy adathalászat vagy lándzsás adathalászat áldozata legyen. Íme 8 fontos dolog, amit érdemes megjegyezni:

1. Legyen tájékozott az adathalász technikákról. Minden nap különböző adathalász csalásokat küldenek ki. A folyamatos biztonsági tudatossági képzésnek elsődleges fontosságúnak kell lennie szervezete számára.

2. Gondolkozzon, mielőtt egy linkre kattint. Ne kattintson a véletlenszerű e-mailekből vagy szöveges üzenetekből származó linkekre. Vigye az egérmutatót a link fölé, hogy megtudja, ki küldte. A legtöbb adathalász e-mail a „Kedves Vásárló” szóval kezdődik, ezért vigyázzon ezekre. Hívások kezdeményezése előtt ellenőrizze a webhely telefonszámát. Ne feledje, hogy a biztonságos webhely mindig „https” előtaggal kezdődik.

3. Soha ne hozzon nyilvánosságra e-mailben kért személyes adatokat, például nevét vagy hitelkártya -számát. Általában az adathalász e-mailek egy weboldalra irányítják Önt, hogy megadja pénzügyi vagy személyes adatait. Ha kétségei vannak, keresse fel a cég fő webhelyét az e-mailben, és hívja fel őket. És soha ne küldjön érzékeny információkat e-mailben senkinek. (A biztonságos webhely mindig „https” betűvel kezdődik.)

4. Fontolja meg az adathalászat elleni eszköztár és a biztonsági eszközök telepítését. Egyes internetes böngészők ingyenes, adathalászat elleni eszköztárakat kínálnak, amelyek gyorsan ellenőrizhetik a felkeresett webhelyeket. Ha rosszindulatú webhely jelenik meg, az eszköztár figyelmezteti Önt. Drasztikusan csökkentik annak esélyét, hogy a hackerek és az adathalászok behatolnak a számítógépébe vagy a hálózatába.

5. Soha ne töltsön le fájlokat gyanús e-mailekből vagy webhelyekről. Ellenőrizze a webhely URL-jének legitimitását, írja be a tényleges címet a webböngészőjébe. Ellenőrizze a webhely biztonsági tanúsítványát. Ezenkívül óvakodjon az előugró ablakoktól, mivel ezek adathalász kísérletek lehetnek. A böngésző beállításai lehetővé teszik az előugró ablakok letiltását, ahol eseti alapon engedélyezheti azokat. Ha valaki sikerül, ne kattintson a „Mégse” gombra, mivel ez egy trükk, amely egy adathalász webhelyre vezet. Ehelyett kattintson az ablak felső sarkában található kis „x” -re.

6. Szokja meg, hogy gyakran változtassa meg jelszavait. Használhat olyan jelszókezelőt is, mint a Dashlane vagy a Last Pass, amely automatikusan új, nehezen feltörhető jelszavakat illeszt be az Ön számára.

7. Rendszeresen ellenőrizze online banki és hitelkártyaszámláit. A banki adathalászat és a hitelkártya -adathalász csalások megelőzése érdekében rendszeresen ellenőrizze kimutatásait. Szerezzen be havi kimutatásokat pénzügyi számláiról, és gondosan ellenőrizze az összes bejegyzést, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem történt hamis tranzakció az Ön tudta nélkül.

8. Frissítse böngészőit a legújabb verzióra. Az adathalászok és a hackerek által kihasznált biztonsági résekre válaszul biztonsági javítások jelennek meg. Ne hagyja figyelmen kívül az üzeneteket a böngésző frissítéséhez, és töltse le a frissítéseket, amint elérhetőek.

adathalászat és a lándzsás adathalászat

Minősítéseink

Online látogatók

Oldalainkat 517 vendég és 0 tag böngészi