A winchesterek korán halnak

A Techworld meglepő cikket közölt a merevlemezek várható élettartamáról. A Carnegie Mellon Egyetem egy tanulmányát ismertető írás szerint a merevlemezek kevésbé megbízhatók, mint ahogy azt a gyártók állítják. A mintegy 100 ezer meghajtó meghibásodási adatait feldolgozó tanulmány olyan információkra épít, amelyeket valódi munkavégzés közben, pornak, vibrációnak és hőségnek kitett merevlemezekről gyűjtöttek be. A tanulmány szerint a „nagyüzemi” környezetben – például internetszolgáltatók szervereiben – használt meghajtók 2–4 százaléka mondja fel a szolgálatot évente, s ez sokkal rosszabb arány, mint a gyártók által megadott MTBF (Mean Time Between Failures – átlagos idő a meghibásodások között).

Kibontott merevlemez A tanulmány szerint a legdrágább Fibre Channel meghajtók semmivel sem megbízhatóbbak, mint a sokkal olcsóbb Serial-ATA-meghajtók. A titok nyitja,hogy éppen a legtöbb meghibásodásért felelős mechanikus alkatrészek azok, amelyek egy adott gyártónál azonosak a különböző csatolófelületű meghajtókban.
A közelmúltban a Google is kiadott egy értekezést a merevlemezek megbízhatóságáról. Ebben a merevlemezek SMART-szolgáltatásáról azt állapították meg, hogy az gyakorlatilag használhatatlan a várható hibák előrejelzésére, mert a tönkrement egységeknek csak a felében jelzett problémát.

Forrás: Computerworld

CIO-dilemma:

felhő vagy nem felhő, ez itt a kérdés

A 2020-as év egyértelműen elhozta az áttörést: több, eddig szkeptikus partnerünk felhős migrációját segítettük a pandémia alatt, hogy szolgáltatásaikat, folyamataikat és működésüket zökkenőmentesen biztosítani tudják. Bizonyos esetekben ez inkább kényszer volt, mintsem tudatos döntés végeredménye, és a kényszer megosztja az IT-vezetőket is. A hibrid felhő előnyeiről, hátrányairól és a hibrid felhő infrastruktúráról olvasson többet itt:
Hibrid felhő migráció

Windows Virtual Desktop promó

30% kedvezmény jár 90 napig
az új ügyfeleknél indított D és Bs szérián beüzemelt Windows Virtual Desktop környezetek compute költségéből
- Az év végéig tartó promóciós időszakban történő aktiváció esetén
- Csak D és Bs szériás virtuális gépekre vonatkozik és január 1. előtt nem lehetett az előfizetésben WVD
- meghívó link: https://bit.ly/3z0dbWM - A részletekért hívjon bennünket most:
+36 (30) 525-2969

Olvasson többet Azure hibrid felhős megoldásainkról!

Együttműködés és a Microsoft 365

Tekintse meg akciós M365 office Basic / Standard / Premium / Apps ajánlatunkat!


M365 - A tökéletes produktivitás bárhol, bármely eszközön biztonságosan, olvasson a Microsoft 365 alapú munkaterületekről.

Outlook és Exhange online. Intelligensebb üzenet és naptárkezelés, SPAM szűrt és vírusírtott levelezés.

Onedrive és Sharepoint Információmegosztás és Közös munkavégzés. Hatékony és modern dokumentum tárolás és megosztás.

A részletek itt: Együttműködés és a Microsoft 365 (pdf)

Minősítéseink

Online látogatók

Oldalainkat 368 vendég és 0 tag böngészi