Promise SuperTrak EX8350 RAID vezérlő

Promise SuperTrak EX8350

Az otthoni felhasználóknak készült kiegészítő RAID-kártyák, valamint az alaplapi RAID-vezérlők, ha a formájuk mást sejtet is, nem valódi hardveres kártyák, mivel a gép központi processzorára támaszkodnak, a lemezműveletek tehát a proceszszort és a sínrendszert terhelik. A hardveres kártyáknak viszont saját processzoruk és memóriájuk van, vagyis a lemezműveletek sokkal kevésbé fogják vissza a gépet. A Promise SuperTrak EX8350 vezérlőre is ilyen, 128 mega báj tos DDR gyorsítótárat szereltek, s ennek jóvoltából az adatok torlódása akkor sem csökkenti nevezetesen a teljesítményt, ha több merevlemezt kell kiszolgálni. Fontos tény, hogy a RAID-kártyákon használt memórialapkák ECC hibajavítással dolgoznak, s ez tovább növeli a teljesítményt: az esetleg előforduló hibás adatokat ugyanis nem kell újra a vezérlőtől lekérdezni – feltéve, hogy a hiba javítható.

SATA-3.0Gbs

Az EX8350 sokféle funkciót kínál a felhasználónak (vagy rendszergazdának). Az első és legfontosabb: folyamatosan elérhetővé teszi a RAID-köteteket, illetve gondoskodik a biztonságukról. Az elromlott merevlemezeket kikapcsolás nélkül, kézzel kicserélhetjük, a Hot Swap módszerrel vagy Hot Spare üzemmódra állíthatunk egy másik merevlemezt, s ez az üzemmód azonnal és magától kicseréli a tömbben a hibás lemezt. A Promise vezérlője mindkét módszert ismeri – az alap lapi és az olcsóbb kiegészítő kártyás vezérlők nem tudják a Hot Spare-t. RAID-módokból nincs hiány: a RAID 0,1,5,6,10 és 50 a mai igényeket bőven kielégíti.

A kártya saját BIOS szoftverével konfigurálható a betöltődési folyamatban. Ez semmivel sem bonyolultabb, mint az olcsóbb vezérlők beállítása, sőt egy menetben is kiépíthetünk több kötetet, illetve az idő alatt, ameddig a vezérlő a paritáskódokat számolja, a háttérben a többi beállítással is foglalkozhatunk.

pci-express

A Promise SuperTrak EX8350-es kártya PCI Express ×4 csatolófelületen át kapcsolódik az alaplaphoz, de ez a csatolófelület sajnos nincs meg minden alaplapon, s emiatt az otthoni felhasználók némileg hátrányba kerülnek. Árából és félmagas építéséből azonban kiderül, hogy a nyolc SATA-merevlemez meghajtására alkalmas vezérlőt a kisebb kiszolgálók üzemeltetőinek szánták.
Mivel a kiszolgálók általában szerverparkban működnek, azért hiba esetén nagy szükség van a távoli konfi gurálásra, illetve a távoli felügyeletre. A Promise vezérlőprogramjának telepítése után webes felületen át – ha kell, titkosítva – elvégezhetjük a BIOS-ból lehetséges összes beállítást, és még felhasználói profi lokat is kialakíthatunk.

A SuperTrack EX8350-et otthoni felhasználóknak nem javasoljuk – a bruttó ára meghaladja a 100 ezer forintot –, kisebb állománykiszolgálókban viszont mindenképpen: a használatával ugyanis az alaplapi vezérlőkhöz képest hatalmas javulásra számíthatunk.

forrás: computerworld

CIO-dilemma:

felhő vagy nem felhő, ez itt a kérdés

A 2020-as év egyértelműen elhozta az áttörést: több, eddig szkeptikus partnerünk felhős migrációját segítettük a pandémia alatt, hogy szolgáltatásaikat, folyamataikat és működésüket zökkenőmentesen biztosítani tudják. Bizonyos esetekben ez inkább kényszer volt, mintsem tudatos döntés végeredménye, és a kényszer megosztja az IT-vezetőket is. A hibrid felhő előnyeiről, hátrányairól és a hibrid felhő infrastruktúráról olvasson többet itt:
Hibrid felhő migráció

Windows Virtual Desktop promó

30% kedvezmény jár 90 napig
az új ügyfeleknél indított D és Bs szérián beüzemelt Windows Virtual Desktop környezetek compute költségéből
- Az év végéig tartó promóciós időszakban történő aktiváció esetén
- Csak D és Bs szériás virtuális gépekre vonatkozik és január 1. előtt nem lehetett az előfizetésben WVD
- meghívó link: https://bit.ly/3z0dbWM - A részletekért hívjon bennünket most:
+36 (30) 525-2969

Olvasson többet Azure hibrid felhős megoldásainkról!

Együttműködés és a Microsoft 365

Tekintse meg akciós M365 office Basic / Standard / Premium / Apps ajánlatunkat!


M365 - A tökéletes produktivitás bárhol, bármely eszközön biztonságosan, olvasson a Microsoft 365 alapú munkaterületekről.

Outlook és Exhange online. Intelligensebb üzenet és naptárkezelés, SPAM szűrt és vírusírtott levelezés.

Onedrive és Sharepoint Információmegosztás és Közös munkavégzés. Hatékony és modern dokumentum tárolás és megosztás.

A részletek itt: Együttműködés és a Microsoft 365 (pdf)

Minősítéseink

Online látogatók

Oldalainkat 290 vendég és 0 tag böngészi