Kiemelkedő storage támogatás: Intel S3420 alaplapok

Ha az ember összeállít egy egyutas szervert, a legjobb megoldás az lehet, ha az Intel S3420GP-as szerveralaplap családjából választja az alapanyagot. Az említett díjnyertes és sokoldalú alaplapokat kezdettől fogva úgy tervezték, hogy csúcsteljesítményt tudjanak nyújtani a fájl és nyomtatószerverek, az e-mail és a web szerverek, valamint az összes vertikális alkalmazás részére, melyekhez egy rendszerintegrátor piacot találhat. A board-ok szintén jól használhatóak olyan beágyazott alkalmazásoknál, mint a kioszk, a navigációs rendszerek, orvosi berendezések, valamint a nagy számítási teljesítményt igénylő applikációk.

Intel S3420GP alaplap

Az Intel egyfoglalatos S3420-as ATX szériája kompatibilis a Xeon 3400-as processzorcsaláddal, valamint a Core i3 és a Pentium G6950-nel is. 2 memória csatornával és 6 slot-tal rendelkezik (kivéve a GPV-t, ami néggyel), melyekbe összesen 32GB 1.333MHz-es DDR3 RDIMM tehető ECC támogatással. Ahogy az egy szerver termékcsaládtól várható, ezen alaplapok PCI-on keresztül csak korlátozottan bővíthetőek. A GPLX verzión kívül mindegyik board-nak négy ilyen slot-ja van, ezekből egy vagy kettő lehet PCI Express 2.0 X8 és x4-es, valamint egy PCI 32/33 legacy slot (GPV) vagy egy Mezzanine (GPRX) slot. Mindegyiket az Intel 3420-as lapkakészlete kezeli. A szóban forgó alaplapok legnagyobb előnye, hogy remekül kezelik a storage-okat. Az összes board-ot hat SATA porttal szerelik, melyek közül mind képes a 3Gbps SATA II átviteli sebességre. Mindezek mögött az Intel Embedded Server RAID technológiája áll, mely a csatolt eszközöket RAID 0, 1, 5 vagy 10-ként vagy különálló lemezekként is be tudja konfigurálni. A GPRX és a GPLX modellek magukba foglalják az IDT PCI Express 2.0 technológiát is, mely integrálja az adatátviteli teljesítményt finomhangolását a rendszerszintű hőmérsékletszabályozással. Az IDT ezen kívül további előnyökkel bír a switching és a routing területeken az olyan rendszereknél, melyek 10-Gbit Ethernetet vagy 8-Gbit Fibre Channel-t használnak.

Amikor a CRN Test Center megkérte az Intel-t, hogy segédkezzen a CRN saját teljesítménytesztjének elvégzésében, a cég válaszként a Principled Technologies tesztjének eredményét ismertette. A Principled Technologies egy független elemző cég, mely technológiai jellegű vállalatok értékelését és piaci elemzését végzi, és amelynek az Intel kiadta a termékei tesztelését. Az így kapott eredményekből (melyek kizárólag Intel termékekkel foglalkoztak) a legérdekesebbek és legrelevánsabbak az újraértékesítők szemszögéből azok, amelyek a 3420-as board-ra épült konfigurációk teljesítményeit hasonlítja össze, különböző Xeon és Core 2 processzorokkal szerelve. A web, e-mail és adatbázis szolgáltatások teljesítményét egyszerre mérték a WebBench, a Microsoft (NSDQ:MSFT) LoadGen és a DVD Store 2 nevű, iparági standardként használatos benchmark eszközökkel. A rendszerek tesztelésénél Microsoft Windows Server 2008 Standard Edition x64-et, Exchange 2007-et és SQL Server 2008-at használtak. A processzorokon kívül az összes tesztelt rendszer hardverkonfigurációja megegyezett.

Összegezve a Xeon X3450-es kimagaslóan teljesített az összes terhelési szinten és a energiafelhasználás tekintetében is. A többi processzort sebességben legalább 48%-kal túlteljesítve (a Xeon X3380-asok felettiekről beszélünk) emelkedett ki a sorból. A Core 2 Quad Desktop Q8400-as procit 119%-kal, az X3220-ast pedig 110%-kal verte. Az energiafelhasználás tekintetében az X3450-es 136%-kal nyújtott jobb teljesítményt, mint az X3220-assal szerelt szerver, a négymagos Q8400-nál 87%-kal, az X3380-nál pedig 49%-kal volt jobb. Mi több, az X3450 procival rendelkező szerver anélkül előzte meg a felsorolt, rivális Intel processzorokat, hogy túlhajtotta volna magát; a CPU használati szint egyszer sem emelkedett 60 százalék fölé.

Az Intel most érezhetően nagy lépést tett a teljesítmény és energiafelhasználás javítása irányába mind a processzorok, mind az alaplapok tekintetében. A CRN Test Center mindazoknak a rendszerintegrátoroknak ajánlja az S3420-as szerveralaplapot, akik olyan nagy teljesítményű platformot keresnek, amik nem növelik meg túlzottan a működési költségeket.

CIO-dilemma:

felhő vagy nem felhő, ez itt a kérdés

A 2020-as év egyértelműen elhozta az áttörést: több, eddig szkeptikus partnerünk felhős migrációját segítettük a pandémia alatt, hogy szolgáltatásaikat, folyamataikat és működésüket zökkenőmentesen biztosítani tudják. Bizonyos esetekben ez inkább kényszer volt, mintsem tudatos döntés végeredménye, és a kényszer megosztja az IT-vezetőket is. A hibrid felhő előnyeiről, hátrányairól és a hibrid felhő infrastruktúráról olvasson többet itt:
Hibrid felhő migráció

Windows Virtual Desktop promó

30% kedvezmény jár 90 napig
az új ügyfeleknél indított D és Bs szérián beüzemelt Windows Virtual Desktop környezetek compute költségéből
- Az év végéig tartó promóciós időszakban történő aktiváció esetén
- Csak D és Bs szériás virtuális gépekre vonatkozik és január 1. előtt nem lehetett az előfizetésben WVD
- meghívó link: https://bit.ly/3z0dbWM - A részletekért hívjon bennünket most:
+36 (30) 525-2969

Olvasson többet Azure hibrid felhős megoldásainkról!

Együttműködés és a Microsoft 365

Tekintse meg akciós M365 office Basic / Standard / Premium / Apps ajánlatunkat!


M365 - A tökéletes produktivitás bárhol, bármely eszközön biztonságosan, olvasson a Microsoft 365 alapú munkaterületekről.

Outlook és Exhange online. Intelligensebb üzenet és naptárkezelés, SPAM szűrt és vírusírtott levelezés.

Onedrive és Sharepoint Információmegosztás és Közös munkavégzés. Hatékony és modern dokumentum tárolás és megosztás.

A részletek itt: Együttműködés és a Microsoft 365 (pdf)

Minősítéseink

Online látogatók

Oldalainkat 401 vendég és 0 tag böngészi