Az első flash merevlemez az Inteltől

A mechanikus merevlemezes technológiákat hosszú távon felválthatják a NAND flash technológiájú tárolók

Intel NAND flash memória Az Intel bejelentette, hogy piacra dobja első flash-alapú merevlemezét.
A Z-U130 belépő szintű szilárdtestmeghajtót (Solid-State Drive) 1, 2, 4 és 8 gigabájtos kapacitású változatban forgalmazzák majd. Folyamatos írási sebessége 28 megabájt másodpercenként. Csak összehasonlításképpen: az olcsó, hagyományos merevlemezes meghajtóknál ez az érték 30–75 megabájt másodpercenként. A meghajtó egy 3,5×2,5 centiméteres nyomtatott áramköri lap, amelyet USB 1.1 vagy USB 2.0-s interfésszel láttak el.

„A szilárdtestmeghajtó-technológiának számos előnye van a tradicionális merevlemezekhez képest, beleértve a nagyobb megbízhatóságot és teljesítményt” – nyilatkozta Randy Wilhelm, az Intel NAND termékcsoportjának alelnöke.

Intel Z-U130A flash meghajtók hosszú távú élettartama miatti aggodalom az Intel szerint felesleges, ugyanis állításuk szerint minden egyes darabot 1000 órás tesztnek vetnek alá. A Z-U130 Intel által publikált MTBF-je körülbelül 5 millió óra. Az árakat még nem tették közzé, de az Intel úgy nyilatkozott, hogy a 4 gigabájtos változat ára a 2007 év második felében az 1,8 hüvelykes merevlemezekével lesz versenyképes, míg 2008-ra már a 2,5 hüvelykes meghajtók árával is felveszi majd a versenyt. Az 1 és 2 gigabájtos változatokat már gyártják, a 4 gigabájtosakat áprilisra, míg a 8 gigásakat csak az év végére ígérik. Az apróságokat elsősorban fejlődőpiacokra szánt noteszgépekbe vagy olyan kiszolgálókba szánják, amelyeknek számos állományműveletet kell ellátniuk egyszerre – például nagy forgalmú webszerverekbe.

Forrás: Computerworld

CIO-dilemma:

felhő vagy nem felhő, ez itt a kérdés

A 2020-as év egyértelműen elhozta az áttörést: több, eddig szkeptikus partnerünk felhős migrációját segítettük a pandémia alatt, hogy szolgáltatásaikat, folyamataikat és működésüket zökkenőmentesen biztosítani tudják. Bizonyos esetekben ez inkább kényszer volt, mintsem tudatos döntés végeredménye, és a kényszer megosztja az IT-vezetőket is. A hibrid felhő előnyeiről, hátrányairól és a hibrid felhő infrastruktúráról olvasson többet itt:
Hibrid felhő migráció

Windows Virtual Desktop promó

30% kedvezmény jár 90 napig
az új ügyfeleknél indított D és Bs szérián beüzemelt Windows Virtual Desktop környezetek compute költségéből
- Az év végéig tartó promóciós időszakban történő aktiváció esetén
- Csak D és Bs szériás virtuális gépekre vonatkozik és január 1. előtt nem lehetett az előfizetésben WVD
- meghívó link: https://bit.ly/3z0dbWM - A részletekért hívjon bennünket most:
+36 (30) 525-2969

Olvasson többet Azure hibrid felhős megoldásainkról!

Együttműködés és a Microsoft 365

Tekintse meg akciós M365 office Basic / Standard / Premium / Apps ajánlatunkat!


M365 - A tökéletes produktivitás bárhol, bármely eszközön biztonságosan, olvasson a Microsoft 365 alapú munkaterületekről.

Outlook és Exhange online. Intelligensebb üzenet és naptárkezelés, SPAM szűrt és vírusírtott levelezés.

Onedrive és Sharepoint Információmegosztás és Közös munkavégzés. Hatékony és modern dokumentum tárolás és megosztás.

A részletek itt: Együttműködés és a Microsoft 365 (pdf)

Minősítéseink

Online látogatók

Oldalainkat 319 vendég és 0 tag böngészi