45 nanométeren az Intel

Az Intel megkezdte az átállást az új, 45 nanométeres gyártástechnológiára.

Penryn 45 nm technológia

Az alacsonyabb csíkszélességű technológia bevezetésével öt új Core 2 Duo, Core 2 Quad és Xeon lát napvilágot a Penryn kódnevű maggal készülő, 15 változatot felölelő termékvonalból. A Penryn gyakorlatilag nem más, mint az eddigi, 65 nanométeres technológiával készült Merom, Conroe, Woodcrest magok csökkentett méretű, viszonylag kis mértékben módosított változata – tehát a 45 nanométeres négymagos processzor is két külön szilíciumlapka „közös fedél alatt” – a monolitikus négymagos processzor majd egy következő generációval érkezik. Az Intel a megnövelt órajelen kívül 50 új SSE4 utasítást és megnövelt, akár 12 megabájtos gyorsítótárat is ígér a csökkentett csíkszélességgel készülő újdonságokban. A kétmagos változatok több mint 400 millió, míg a négymagosak több mint 800 millió tranzisztort tartalmaznak majd. A kisebb csíkszélességű technológiának a már jól ismert előnyei vannak: az újdonságok kevésbé melegszenek, mint elődeik, kevesebbet is fogyasztanak, bár a megemelt órajel miatt a hőjellemzők és a fogyasztás hasonló lesz a jelenlegi, 65 nanométeres csíkszélességű változatokéhoz.

Az Intel kutatóinak legfontosabb feladata az volt, hogy a teljesítmény növelése mellett megoldják a tranzisztorok szivárgását. Ehhez a szilíciumdioxid kapu dielektrikumot olyan, hafnium alapú anyagra cserélték, ami a szivárgást a több mint négy évtizede használt szilícium-dioxidhoz képest a tizedénél is kevesebbre csökkentette. „Amióta egyre több tranzisztor zsúfolható ugyanakkora darab szilíciumra, az iparág kutatásainak célja az áramszivárgás csökkentése” – mondta Mark Bohr, az Intel vezető kutatója. Az új gyártástechnológiával az Intel óriási előnyre tehet szert az AMD-vel szemben, és ismét egyértelművé teheti vezető pozícióját a lapkagyártásban.

CIO-dilemma:

felhő vagy nem felhő, ez itt a kérdés

A 2020-as év egyértelműen elhozta az áttörést: több, eddig szkeptikus partnerünk felhős migrációját segítettük a pandémia alatt, hogy szolgáltatásaikat, folyamataikat és működésüket zökkenőmentesen biztosítani tudják. Bizonyos esetekben ez inkább kényszer volt, mintsem tudatos döntés végeredménye, és a kényszer megosztja az IT-vezetőket is. A hibrid felhő előnyeiről, hátrányairól és a hibrid felhő infrastruktúráról olvasson többet itt:
Hibrid felhő migráció

Windows Virtual Desktop promó

30% kedvezmény jár 90 napig
az új ügyfeleknél indított D és Bs szérián beüzemelt Windows Virtual Desktop környezetek compute költségéből
- Az év végéig tartó promóciós időszakban történő aktiváció esetén
- Csak D és Bs szériás virtuális gépekre vonatkozik és január 1. előtt nem lehetett az előfizetésben WVD
- meghívó link: https://bit.ly/3z0dbWM - A részletekért hívjon bennünket most:
+36 (30) 525-2969

Olvasson többet Azure hibrid felhős megoldásainkról!

Együttműködés és a Microsoft 365

Tekintse meg akciós M365 office Basic / Standard / Premium / Apps ajánlatunkat!


M365 - A tökéletes produktivitás bárhol, bármely eszközön biztonságosan, olvasson a Microsoft 365 alapú munkaterületekről.

Outlook és Exhange online. Intelligensebb üzenet és naptárkezelés, SPAM szűrt és vírusírtott levelezés.

Onedrive és Sharepoint Információmegosztás és Közös munkavégzés. Hatékony és modern dokumentum tárolás és megosztás.

A részletek itt: Együttműködés és a Microsoft 365 (pdf)

Minősítéseink

Online látogatók

Oldalainkat 379 vendég és 0 tag böngészi