Az AMD új dedikált munkaállomás-processzora OEM rendszerépítőknek

Az AMD Ryzen Threadripper Pro processzorok

már elérhetők és rendelhetők a globális disztribútoroktól, így az OEM munkaállomás-rendszerépítők tovább emelhetik a High-End munkaállomások teljesítményét. Korábban ezeket a csúcskategóriás munkaállomás CPU-t az AMD egyedül a Lenovo ThinkStation P620 munkaállomáshoz szállította, de ez már nincs így, mivel lejárt a Lenovo hat hónapos kizárólagosságot nyújtó szerződése.

Az AMD három AMD Ryzen Threadripper Pro modellt tett széles körben elérhetővé: a 64 magos 3995WX, a 32 magos 3975WX és a 16 magos 3955WX. A 12 magos 3945WX-et továbbra is kizárólag csak a Lenovo kapja, de várhatóan ez is változni fog. Ahogy rendelhetővé válik, azonnal aktiváljuk az AMD High-End workstation konfigurátorunkban (jelenleg még nem választható). A HP, a Dell vagy a Fujitsu nem jelentett be hasonló Threadripper Pro munkaállomást, így tőlük egyelőre nem számíthatunk hasonló konfigurációra.

AMD Ryzen Threadripper PRO 3995WX CPU Z

Az AMD Ryzen Threadripper Pro ugyanazzal a szilíciummaggal rendelkezik, mint a Threadripper, de számos olyan funkció van, amely megkülönbözteti a munkaállomás CPU -ját a „consumer” testvérétől. Több memóriacsatorna (8 vs 4), nagyobb memóriakapacitás (2 TB vs 256 GB) és további PCIe Gen4 sávok (128 vs 64), valamint vállalati biztonsági szolgáltatások érhetők el a PRO esetében. Ez utóbbi az egyik legnagyobb dobás, amely leginkább megkülönbözteti pl. az Intel munkaállomásoktól, amelyek egyelőre még nem rendelhetők, csak PCIe Gen3 csatolókkal.

A PCIe 4.0 -t, amely kétszer nagyobb I/O teljesítményt nyújt, mint a PCIe 3.0
Az AMD Ryzen™ Threadripper™ PRO jelenleg az egyedüli professzionális munkaállomás-processzor, amely támogatja a PCIe 4.0-t, amely kétszer nagyobb I/O teljesítményt nyújt, mint a PCIe 3.0

Ezek a Threadripper Pro processzoros rendszerek valójában két szegmens ellen versenyeznek. Az első az maga az AMD. Bemutatja mindazoknak, akik az első generációs Zen hardverre épülő, csúcskategóriás professzionális rendszert használnak, hogy még az a teljesítmény is alaposan megfejelhető. A második szegmens az Intel munkaállomást használó ügyfelek, akár egyetlen foglalatú Intel Xeon W munkaállomást, vagy duplaprocesszoros Scalable 2nd Gen. Xeon rendszert, amely viszont jelentősen többe kerül, és/vagy sokkal több energiát használ, éppen azért, mert kettős foglalatú, de nem egységes a memória architektúra.

A rendelhető új Threadripper Pro munkaállomások közül a Supermicro SuperWorkstation 5014A-TT egyértelműen kiemelkedik abból a szempontból, hogy akár négy teljes magasságú, dupla szélességű GPU-t képes fogadni - kétszer annyit, mint a Lenovo ThinkStation P620.

Supermicro AMD Ryzen Threadripper PRO és 4x Nvidia RTX VGA

Megfizethető, vagy nem? Döntse el Ön:
konfiguráljon AMD Threadripper Pro High-End munkaállomást itt!

3D renderelés

Egy teljes éjszakát kell várnia egy 3D renderelésre?!

-------------------------------
Cinema 4D, Maxon
-------------------------------
3D Studio Max, AutoDesk
-------------------------------
Lumion, Act-3D BV
-------------------------------
SketchUp, Trimble
-------------------------------

Egy ténylegesen nagyteljesítményű munkaállomáson nagyságrendekkel rövidebb idő alatt is megtörténhetne a folyamat. Ezzel időt és áramot takarít meg és egy napon belül jóval több renderelési feladat is végrehajtható.

Forduljon hozzánk bizalommal és segítünk kiválasztani az adott feladatra optimalizált workstation-t és kiszámítani az ROI-t (Return Of Investment), vagyis a megtérülési időt!

---------------------------------
ArchiCAD, Graphisoft
---------------------------------
AutoCAD, AutoDesk
---------------------------------
Revit, AutoDesk
---------------------------------
Olvasson többet a különböző professzionális design szoftverekre optimalizált workstation-okról: Optimális hardverek grafikai munkaállomásokhoz

Minősítéseink

Kingston Value RAM

Kingston Value RAM

Online látogatók

Oldalainkat 364 vendég és 0 tag böngészi